Luchtvaartdag zet belang van Luchthaven Antwerpen in de verf

Luchtvaartdag zet belang van Luchthaven Antwerpen in de verf

Ruime 6000 mensen woonden de luchtvaartdag in Antwerpen bij Foto: sdl

Antwerpen - ‘De eerste Luchtvaartdag, waar uiteraard ook Luchthaven Antwerpen aan deelnam, zet het belang in de verf dat onze regionale luchthaven heeft op de regionale economie. Niet alleen biedt deze luchthaven werk aan 600 mensen, ook onrechtstreeks hebben nog eens 1.200 mensen werk dankzij de regionale luchtvaartactiviteiten’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

'Nu met EGIS de private partner voor de uitbating van de LEM-LOM aan boord is en druk gewerkt wordt aan de ondertunneling van de Krijgsbaan, staat niets nog in de weg om Luchthaven Antwerpen verder uit te bouwen als zakenluchthaven. Gezien het zakelijke potentieel van een metropool als Antwerpen moet het mogelijk zijn om op termijn 1 miljoen passagiers per jaar en zes à zeven businesslocaties in Europa te bedienen’, zegt Luc Luwel nog.

Economische poorten
Ook minister Crevits wil met het opzetten van deze eerste Luchtvaartdag bezoekers laten zien hoe de luchthavens en de luchtvaartsector een cruciale rol spelen voor de Vlaamse economie en de tewerkstelling. ‘We willen het brede publiek kennis laten maken met de luchtvaartactiviteiten en de mensen die werken in de luchtvaartsector: van onderhoudstechnicus tot luchtverkeersleider. Hierbij willen we ook wijzen op de diverse opleidings- en job mogelijkheden in de luchtvaartsector. Onze luchthavens zijn economische poorten die direct en indirect voor veel werkgelegenheid zorgen’, aldus minister Hilde Crevits die vandaag samen met minister-president Peeters een bezoek bracht aan de Antwerpse luchthaven. 

Voorvechter
De Antwerps-Wase Kamer van Koophandel is al jarenlang een voorvechter in de strijd om de luchthaven van Antwerpen de nodige zuurstof en ruimte te geven om zich optimaal te ontwikkelen. ‘Een goed uitgebouwde luchthaven heeft een aanzuigeffect op nieuwe economische activiteiten en vormt zo een belangrijke stimulans voor de tewerkstelling in heel onze regio. Dit kunnen bezoekers vandaag met eigen ogen zien en beleven. Een unieke kans om eens achter de schermen te kijken bij een sector die tot ieders verbeelding spreekt’, besluit Luc Luwel. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio