Geen flitsmarathon in Grimbergen

Grimbergen - De politie van Grimbergen zal niet deelnemen aan de de flitsmarathon die door het BIVV en de federale politie werd aangekondigd op 17 april 2014. Volgens de lokale politie Grimbergen worden reeds zeer regelmatig snelheidscontroles uitgevoerd, en dit zowel met onbemande als bemande toestellen. Dit leverde tot op heden reeds positieve resultaten op en de lokale politie Grimbergen wenst deze ingeslagen weg verder in te gaan.

“Voor morgen 17 april, de datum van de flitsmarathon, staat al lang een andere verkeersactie gepland, waardoor onze middelen en capaciteit simpelweg niet voorhanden zijn”, zegt commissaris Boone, hoofd van de bestuurlijke dienst.  
Uit de verkregen lijst van ‘ikflitsmee’ blijkt wel dat de Grimbergse bevolking heel veel inspiratie had. Commissaris Boone reageert positief op de reacties : “de lijst  is het grootste bewijs dat mensen wakker liggen van overdreven snelheid.  We zullen ons dan ook blijvend inzetten om hardrijders aan te pakken. De aangehaalde locaties van de lijst zullen wij bekijken en analyseren, en deze zullen mogelijk een aanvulling worden op onze reguliere snelheidscontroles.  En hoewel we morgen niet deelnemen aan de flitsmarathon, toch willen we duidelijk stellen dat dit geen reden is om op je teller te letten onze gewone geplande flitscontroles gaan immers gewoon door”.   

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio