Veelbelovende Gentse noiserock-groep speelt dinsdag ook in Minnemeers

Kapitan Korsakov brengt op 13 oktober debuutalbum ‘Well Hunger’ uit

Kapitan Korsakov brengt op 13 oktober debuutalbum ‘Well Hunger’ uit

Foto: KKK

Gent - Het gaat al een tijdje over de tongen in bepaalde Gentse muziekmilieus: Kapitan Korsakov is een Band Met Potentieel en met een uitstekende live-reputatie. Er wordt dan ook al een poos reikhalzend uitgekeken naar de komst van het debuutalbum ‘Well Hunger’. Wel, wij hebben het kleinood nu al en het is zoals verwacht een kopstoot van heb ik jou daar. Lawijt. Maar inventief en schoon lawijt met een ziel, meneer. Nu dinsdag stelt Kapitan Korsakov de plaat voor in de Minnemeers.


‘Well Hunger’ hebben de heren KKK helemaal zelf opgenomen, zonder uitstapjes naar dure studio’s in het Britse hinterland. En dat hoor je. Geen overdadig geproduced geluid, maar wel pure, eerlijke en snoeiharde muziek die scheurt, rammelt, beukt en zeeën opensplijt. De overvloed aan vervormende effecten op gitaar, bas en stem zorgen voor de nodige variatie en tonen het inventieve karakter van de groep. Platenlabel Kinky Star Records noemt het 'harde en onversneden alternatieve garagepunkprognoise-rock'. Nou.

Het was even uitkijken of Kapitan Korsakov het indrukwekkende live-geluid van de optredens zou kunnen overbrengen op plaat, en daar lijkt het Gentse drietal in geslaagd te zijn, met dank ook aan ‘Sheep Dip’, een muzikaal werkstukje van 48 (!) minuten dat even bezwerend als verslavend werkt.

Opener ‘When We Were Hookers’ barst volgens het boekje - maar eigenlijk niet - in 3 minuten open als een dikke vette etterpuist. De ‘singles’ ‘Sylvie’ (bommetje met stemmig handgeklap en even stemmige rochel), ‘Wild Smile’ (groovy baslijntje!) en ‘Fuck Me’ (Nirvana-introotje?) zult u waarschijnlijk niét horen op Stubru, maar wel graag op Urgent.fm en in een Gents muziekcafé in uw buurt. ‘Cozy Bleeders’ neemt ons dan weer mee naar een plek waar het fijn op rituele wijze maagden uitbenen is, ‘Fugu’ is een achtervolging op leven en dood en ‘Untitled’ is een verrassend en schoon akoestisch niemendalletje.

Voor mensen die niet bekend zijn met het Kapitan Korsakov-universum of dat van hun muzikale geestesgenoten, zal ‘Well Hunger’ klinken als een klomp teringherrie, akkoord. En de schreeuwerige zang en muren van gitaargeweld en -distortion zijn geen spek voor iedereens bek. Maar wij vinden dit plaatje verdomd verfrissend in een oceaan van middelmatigheid en geen enkele van de nummers zijn gratuite lappen geweld. Kapitan Korsakov slaagt er in songs te puren uit destructie.

Voorlopig vrij verslavend voer, maar wel even de houdbaarheidsdatum checken. Maar hé, de groep werkt al aan nieuwe nummers voor de volgende cd.

 

kkk1

 

Kapitan Korsakov stelt ‘Well Hunger’ voor op dinsdag 13 oktober in de Minnemeers. Ze spelen in het voorprogramma van grunge-grootheden Mudhoney.

Tickets en info op de website van Democrazy.

Op de website van Kinky Star Records kunt u ‘Well Hunger’ al even integraal voorbeluisteren via deze link (paswoord: kapitan_well01).
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio