Gentse rappers komen als winnaars uit een slappe bus

FOTO: Rauw & Onbesproken wint De Beloften 2010

FOTO: Rauw & Onbesproken wint De Beloften 2010

Rauw en Onbesproken na hun overwinning bij De Beloften. Foto: Dominique Dierick

Gent - Het volledig Gentse hiphop-collectief Rauw en Onbesproken won vanavond het Gentse rock- en popconcours De Beloften. Het was de eerste keer in de geschiedenis van De Beloften dat hiphop in de prijzen viel. Look & Trees werd tweede, Imaginary Family kreeg brons.

Zowat iedereen was het erover eens: De Beloften 2010 was een vrij matige editie. Daarom had de jury het ook niet bepaald moeilijk bij het bepalen van een winnaar. Voorzitter Wim Defoort: 'We hebben de groep gekozen die het meest rock 'n' roll was van de hele avond. Maar rock 'n' roll komt in verschillende gedaanten. Rauw & Onbesproken stak er als hiphopgroep qua rock 'n' roll duidelijk bovenuit, en dat stemt tot nadenken. Zeer verdiende winnaar.'

De vier rappers Fatih, Froze, Renz en Raab en dj Latomski speelden als zesde en laatste hun optreden op de Sint-Baafsweide. Ze riepen direct hun talrijk opgekomen schapen tot vooraan het podium en spraken hen ook persoonlijk aan, iets wat geen van de vijf groepen voor hen deed. Er was tienmaal meer volk op de weide dan toen Imaginary Family de wedstrijd opende, maar de jury was er wel de hele tijd en Rauw & Onbesproken bracht duidelijk zelf tientallen fans mee. Daar zal het dus niet aan gelegen hebben.

Rauw & Onbesproken bracht drie hiphopnummers in het Gents. Rauw en Onbesproken zingt over toestanden in Gent. Rauw en Onbesproken, dat zijn vijf 'streetwise kids' uit Gent die hun hobby uitoefenen: muziek maken over wat hen dagelijks bezighoudt hier in deze stad. Een terechte winnaar.

Rauw & Onbesproken mocht ook met de Publieksprijs gaan lopen.

Imaginary Family, zijnde Joanna Isselé op gitaar, toonde volgens de jury veel lef toen ze tijdens haar optreden vroeg aan het publiek of ze wel genoeg hoorbaar was. En ze speelde gewoon door. Ze werd daarvoor beloond met een derde plaats.

Look & Trees twijfelde volgens de juryvoorzitter tussen 'tennis spelen, te paard rijden of rock 'n' roll spelen.' Op basis van hun uitstekende derde song en de danspasjes van de frontman werden ze verdiend tweede.

Vielen buiten de prijzen: The Catatonics, The Jack London Show en Spleen Collective.

Rauw & Onbesproken volgt Intergalactic Lovers (2009), The Curvy Cuties Fanclub (2008), The Bony King of Nowhere (2006) en The Violent Husbands (2004) op. Het is de tweede maal dat een hiphop-groep deelnam aan De Beloften. Ghent Squad (met TLP) ging hen voor in 2004.

Fotoset I - De Beloften overzicht (zonder de winnaars)

Van Catatonics hebben we jammer genoeg geen beelden gezien onze fotograaf nog bij Youssou N'Dour was voor het namiddagdebat met de Senegalese gemeenschap.

Fotoset II - De Beloften winnaars en prijsuitreiking

Sfeervideo door M10vdk

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio