.

Gentenaars kleuren mee de MIA's, maar gaan met weinig prijzen naar huis

Gentenaars kleuren mee de MIA's, maar gaan met weinig prijzen naar huis

Foto: cjb

Gent - De Gentse genomineerden mochten maar één MIA meenemen naar huis, maar ze kleurden wel mee de live-show op Eén.

Om de MIA van beste live-act uit te reiken, mochten de Neveneffecten opdraven. Zij stonden maar met z'n drieën op het podium, maar al gauw kwamen we te weten waarom. Het vierde Neveneffect was voor de gelegenheid de Gelijkrobot, een nieuwe uitvinding om liegende te onmaskeren. 'Wat is de beste ploeg van het land?', vroegen de Neveneffecten. 'AA Gent natuurlijk', antwoordde de Gelijkrobot. 'Al is het jammer dat ze altijd de scheidsrechter tegen hebben.' Na deze ontegenspreekbare waarheden mocht de Gelijkrobot de MIA voor beste live-act uitreiken aan The Black Box Revelation. En of ie gelijk had.

Even later mocht Amatorski Come Home spelen, genomineerd voor Hit van het Jaar. Dat deden ze gekleed in zwart en rood en onder rode en, euh, zwarte lichten. Mét gastvocals van Bram 'The Bony King of Nowhere' speelden ze een geweldige versie van Come Home. Het mocht niet baten. Stromae won in Hit van het Jaar met 'Alors on danse'.

Zangeres Ine Eysermans kreeg achteraf van Will Tura felicitaties: 'Je bent goed bezig, je zingt juist, je moet doordoen, met de dingen waar je in gelooft', aldus Will. 'Ik hecht wel belang aan wat Will zegt, tenslotte is hij een blijvende waarde. Heel de familie is fan van hem, en ik ook. Maar mag ik je nu laten, want Will heeft ons uitgenodigd in zijn kleedkamer.'

Barbara Sarafian presenteerde de MIA voor beste Rock/Alternative. En ze deed dat uiteraard in haar eigen wijze stijl. Ze deed het zelfs in het Engels. 'I like it tough and I like it rough', onthulde ze voor ze de MIA aan The Black Box Revelation mocht uitreiken.

Gentenaar Iwein Segers en zijn Expeditie Robinson- buddy Tatiana Silva reikten de MIA voor beste popular artist uit aan de grote Will Tura.

Balthazar hield de Gentse eer hoog. Het is te zeggen. Ze zijn geboren en getogen in de streek van Kortrijk, maar wonen tegenwoordig allemaal in Gent. Het vijftal won dik verdiend de MIA voor beste album. Applause kwam er na zes jaar schaven aan het Balthazar-geluid. 'Fantastisch dat we net deze MIA wonnen. We zijn heel trots op ons debuutalbum en het is dan dubbel zo leuk dat we er hier voor bekroond worden. We hebben ons verhaal proberen te vertellen op 'Applause, er staan geen hits op, maar toch werd het blijkbaar goed onthaald. Nu gaan we een feestje bouwen. De MIA, of moeten we het een mini-wasmachine noemen, gaan we in ons repetitiekot zetten. Ofwel snijden we hem in vijf. Zorgen voor morgen. Nu, zoals gezegd, feesten!'

Uw reporters vanop de MIA's, Rudy Tollenaere en Stijn Geldof.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio