The Bony King of Nowhere sluit Urgent.fm-festival op formidabele wijze af

Allerlaatste Mistlicht Showcase in Sint-Baafsabdij

Binnentuin van Sint-Baafsabdij met het achthoekig lavatorium Foto: sgg

Gent - Het is over en uit met Mistlicht Showcase, het jaarlijkse festival van Urgent.fm waarbij de locatie, de adembenemende Sint-Baafsabdij, en de goeie muziekgroepen die er spelen, telkens zorgen voor kippenvel bij het publiek. De Gentse Bony King of Nowhere sloot zaterdagavond de derde en laatste editie op indrukwekkende wijze af.

'Het is zeer mooi geweest', zei een duidelijk geëmotioneerde Stef Moens op het podium. Hij is de bezieler van het Urgent.fm-programma Glimworm. Mistlicht is het demorubriekje van het programma om lokaal Gents talent te spotten en promoten. Moens was ook drie jaar lang de organisator van Mistlicht Showcase. 'Drie jaar geleden leek het me onvoorstelbaar dat we een topper als The Bony King of Nowhere naar de Sint-Baafsabij zouden kunnen brengen. Dat is nu gebeurd.  Hij bracht een wonderschoon eresaluut. We kunnen ermee ophouden.'

Mistlicht Showcase bracht een vijftal groepen naar de imposante refter van de Sint-Baafsabdij. Dat waren HorsesEveryman, Wio + guest, Blackie & the Oohoos en The Bony King of Nowhere. Buiten in het achthoeke lavatorium mocht de Gentse groep The Rosewall akoestisch de harten verwarmen.

Het concert van The Bony King of Nowhere, ofte Bram Vanparys en zijn muzikale vrienden, was er eentje om niet gauw te vergeten. Het leek wel of de refter van de Sint-Baafsadbij al die eeuwen geleden speciaal voor de muziek van The Bony King of Nowhere werd gebouwd.

Vanparys stond op het podium met zijn vaste compagnon Gertjan Van Hellemont, die we ook kennen van Douglas Firs. Later kwamen daar nog Cleo Janse en Jan Dhaene bij om het geheel te voorzien van de juiste oohoos en ander achtergrondgezang. Toen Bram Vanparys op het einde van het concert de coulissen wou induiken, greep Cleo hem gelukkig bij de arm.

'Okay, we gaan er nog eentje doen', zei hij tot het publiek. 'Maar daarvoor moeten we wel tussen jullie gaan staan.' De vier muzikanten trokken het publiek in en speelden en zongen daar, zonder enige elektrische versterking, hun laatste nummer: de prachtige zwanenzang van Mistlicht Showcase.

 

 

En deze krijgt u er nog bij:

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio