FOTO: Boomtown Expo: beeldende kunst tussen het volk

Samen met het pop- en rockfestival Boomtown is ook Boomtown Expo opengegaan dinsdagavond. Jonge beeldende kunstenaars gebruiken de vrije ruimte op de Kouter en in de Handelsbeurs als speelterrein voor hun schilderwerk, tekeningen, beeldhouwwerk, grote en kleine installaties, fotografie en videokunst. Je kunt de expo elke Boomtowndag gratis bezoeken (tot en met zaterdag) of je laten rondgidsen om 18 uur. Daarvoor stuur je een mailtje naar expo@boomtownfestival.be.

En of er op de eerste dag van Boomtown al over Boomtown Expo gepraat werd. 'Die letters NOWHERE op het Koutergebouw, is dat iets van TRACK?' 'Wat doet die geblutste auto daar op de Kouter?' 'Iemand heeft zich blijkbaar eens goed laten gaan in de toiletten van de Handelsbeurs. Overal gekriebel op de spiegels!'

Het was een fiere curator Charlotte Gyselinck die de eerste gidsbeurt mocht verzorgen samen met Luc De Vos. Ook schepen van Cultuur Lieven Decaluwe en Jeugdschepen Mathias Declercq gaven present voor de tour rond alle 18 werken die in grote mate ingrijpen op de vrije ruimte op de Kouter en de Handelsbeurs. Boomtown Expo is overal op de Kouter en in De Handelsbeurs: rond u, boven u en naast u. Er valt niet aan te ontsnappen.

Boomtown Expo wordt georganiseerd in het kader van het Alles Kan Festival, een initiatief van de Jeugddienst van de Stad Gent. Lees alles over Boomtown Expo en de 18 werken op de website.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio