Valse Teefjes: een kleurrijke bende vrouwen met humor en zangtalent

Ze zien er een beetje uit alsof ze met zijn allen de Zsa-Zsa Rouge in het Serpentstraatje overvallen hebben, en ze zijn een remedie voor vrouwen die denken: ‘wat loop ik er toch altijd grijs gekleed bij’. En op het allereerste gezicht zou je kunnen denken: deze dames zijn op een vrijgezellenuitstap en welk thema ze gekozen hebben is niet echt duidelijk. Maar het zijn gewoon dames die graag zingen, maar die niet in een gewoon koor wilden gaan. Het zijn De Valse Teefjes. Zondag vulden ze twee keer de Minardschouwburg. Met hun tweede show sinds ze bestaan: Konteverkiert.

 
Het was even tellen en hertellen, want ze bewegen door elkaar alsof het niets is, die Valse Teefjes, maar de drie zittende muzikanten en de dirigente meegeteld staan ze dus met dertig op het podium. En ze zingen, en ze acteren een heel klein beetje. Wat ze zingen? Op bestaande zeer bekende nummers zetten ze eigen teksten. In Oost-Vlaamse dialecten. De teksten zijn ook geen ver- of hertalingen van de oorspronkelijke nummers, en ze vergelijken met wat de Antwerpse Strangers destijds deden klopt dus helemaal niet.
Zesentwintig nummers malen de dames door de molen, op anderhalf uur. Er zit dus behalve kleur en klank ook wel vaart in de show. Geen overbodige bindteksten, de attributen en kleine gimmicks geven mee aan waar de nummers over gaan. Voor het publiek is het wel even wennen en jennen: enerzijds zijn de oorspronkelijke nummers wel heel bekend, maar doordat er  inhoudelijk niets overblijft van de nummers en het ook nog eens in een andere taal is, zit je vaak met het gevoel: ‘verdomd, ik ken dat nummer, maar wat is dat nu weer?’ Om dan te beseffen; Juist, In the Neighborhood van Tom Waits en Late Again van Stealers Wheel.

Organisatoren die even niet meer weten wat ze op hun jaarlijks feest moeten zetten hebben hier meteen een oplossing. 


Info over De Valse Teefjes op hun site.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio