Amalia blijft trouw aan haar Vermandere-roots

Maandagavond stond Amalia in café Trefpunt. Amalia staat voor een trio, waarvan twee leden de familienaam Vermandere dragen: Amalia (zang en gitaar en frontvrouw) en Peter (gitaar, mandoline, accordeon), aangevuld met Jozefien Desaever op viool en backing vocals. Op de site van Trefpunt stond ook nog Augustijn Vermandere als lid van de groep op piano en basgitaar, maar die was er dus niet bij. Amalia zingt, in tegenstelling tot haar vader, niet in het Nederlands, maar in het Engels. Muzikaal en wat betreft de keuze van de onderwerpen, lijkt ze duidelijk beïnvloed door wat ze thuis gehoord heeft. I-tunes zou het wellicht in de categorie folk onderbrengen.


 Amalia brengt nummers met een boodschap, die ze in haar bindteksten ook verduidelijkt: nummers over de strijd die de mens  met de buitenwereld en met zichzelf aangaat, een nummer over haar moeder, waarvan ze zich als kind een beeld vormde dat ze ooit eens met de tuin zou vergroeien en vruchten zou afleveren voor het nageslacht, nummers over de Schotse natuur, waar tussen de witte berken een zwarte rivier (River Ness) stroomt. Nummers over mantra, over de vraag waarom een kapitein zijn schip verlaat. Ook een protestlied, niet alleen tegen wat de afgelopen dagen is gebeurd, maar voor rechtvaardigheid bij elke kleine keuze die de mens moet maken.
 

 

Vrijdag en zaterdag houdt Trefpunt het jaarlijke Winterfeest. Trefpunt doet dat in de Sint-Jacobskerk. Vrijdag concerteert Isbells en het Pulsar-ensemble, zaterdag Eefje De Visser en Yuko. Meer info op de site van Trefpunt.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio