Poëtisch muzikaal slaapkabinet met An Pierlé

De getalenteerde, jonge en Gentse regisseur Nathalie Teirlinck stapte voor de tweede keer in zee met Zonzo Compagnie, een productiehuis met een avontuurlijk muziekaanbod voor kinderen. Samen met zangeres en pianiste An Pierlé en frontman van het jazztrio De Beren Gieren, Fulco Ottervanger, dook ze in de ondoorgrondelijke wereld van de slaap. De Domzaal van Vooruit was zaterdagnamiddag volledig uitverkocht voor de première van hun productie ‘Slumberland’.

 

Voor het grote scherm met poëtische en ontroerende beelden van Nathalie Teirlinck, speelden An Pierlé en Fulco Ottervanger live begeleidende songs. Tussen hen in 5 kleine televisieschermpjes met fragmenten van vertellende kinderen. ‘Als ik ga slapen, ben ik bang dat ik de weg niet meer terugvind.’ Praten over slaap, betekent ook praten over angst, slapeloosheid en zaken die zo moeilijk uit te leggen zijn. 

De muziek en de teksten waren intrigerend, af en toe grappig (‘de slaapprofessional’) of wiegend en vooral vol vragen die elk dromer zich al ooit stelde. ‘ ’s Nachts droom ik over dingen waarvoor ik me overdag schaam. Wie ben ik dan eigenlijk echt?’. 

‘Maanmeisje’ viel per ongeluk op de aarde en verbaasde zich sindsdien over ons aardse gedrag. ‘Vleermuisman’ zag dan weer liever alles ondersteboven, ‘maar wat heb je aan al dat moois als je het niet delen kan?’. De interactie tussen beeld, muziek en licht in dit muziektheater deed de droombeelden leven.

Na het warme applaus hoorden we heel wat kinderen spontaan vertellen over hun dromen. Een volwassen man vond het een knappe voorstelling en was best wel verbaasd over de grote hoeveelheid songs. ‘Voor kinderen van de 21ste eeuw kan dat wel, denk je niet?’, aldus zijn concertmakker. 
Misschien heeft het gewoon tot de 21ste eeuw geduurd vooraleer artiesten zich echt en eerlijk kunnen (willen?) verplaatsen in kinderhoofden. Nathalie Teirlinck, An Pierlé, Fulco Ottervanger en Zonzo Compagnie vonden alvast de ingangetjes. Boeiend interdisciplinair teamwork.

De voorstelling bekijken kan nog in Hasselt en Borgerhout. Meer info over de speellijst? Klik hier.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio