Uncle Wellington
Als opwarmer (alsof dat in die hitte nog nodig was) kwam Uncle Wellington over de vloer. De Gentse band brengt naar eigen zeggen melancholische folktronica.  De sound werd gejaagd door een batterij aan effectenpedaaltjes waardoor het geheel soms wat chaotisch overkwam. De drummer toverde leuke ritmes uit alle hoeken van zijn instrument en de altviool smeerde soms een oosterse sfeer uit over de trage zweverige songs. Als we onze ogen sloten, dachten we soms even dat Amy weer leefde.

Een nieuwe lichting?
St. Grandson vond dat het lang genoeg geduurd had en stelde gisteren ‘Wildfire’ eindelijk aan de Gentse fans voor. De meeste songs op z’n nieuwe album klinken poppy en liggen gemakkelijk in het oor. Het zou ons dan ook niet verwonderen dat ze het brede publiek zullen aanspreken. Hoorden we gisterenavond een beter alternatief voor Milo? Misschien wel. Frontman Benjamin Decloedt won in 2015 ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel en kwam zo in contact met producer en drummer Stephane Misseghers (dEUS). Die laatste drukte zijn stempel zowel harmonsich, ritmisch als dynamisch op de debuutplaat van St.Grandson.

Grandson voor grandad
St.Grandson klinkt op zijn plaat soms iets te braafjes, iets wat gisteren live beter meeviel. Tijdens de scheurende en noisy outro van 'Lady Gold ' was er even een rock ‘n rollvibe op het podium. Zelfs de celliste ging even uit de bol. Decloedt kan een aardig mondje zingen met een stem waarvan hij nog een paar opties moet ontdekken. Met een beklijvende soloversie van ‘Goodbye my dear’, een song die hij op de begrafenis van zijn grootvader zong, kreeg hij in ieder geval de zaal helemaal stil (het aanpalende terras helaas niet).  


Zondag speelt St. Grandson in ‘De Zevende Dag’ op Eén en hij is deze zomer op menig festivalpodia te bewonderen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio