Nieuwe plaat Intergalactic lovers ziet het licht in LUX

250 superfans kochten een combiticket voor een optreden én een gesigneerd exemplaar van ‘Exhale’, de nieuwe plaat van Intergalactic Lovers. In zaal LUX aan de Dendermondsesteenweg lieten Lara Chedraoui en band gisteren op één nummer na de volledige plaat los op het publiek.

Stirred not shaken
Hoe zou de nieuwe van Intergalactic Lovers klinken? Gooien ze het volledig over een andere boeg of houden ze zich zoals Bond aan hun vaste cocktail? Met deze vraag kwamen heel wat fans de zaal binnen. Marthe Tassent uit Waasmunster is een trouw deel van het publiek en herkende heel hard de blijvende, typische sound. “In een zeer strakke set liet de band zien dat ze volwassen geworden zijn,” aldus Tassent.

Bij het verlaten van hun adolescentie kwamen ze Gil Norton tegen, die ‘Exhale’ producete. Norton is een grote naam die eerder samenwerkte met Foo Fighters en Pixies. Hij slaagde er met kleine geluidjes en een vleugje elektronica subtiel in om een twist te geven aan het basisrecept van Intergalactic Lovers.

Pintje tegen de zenuwen
Chedraoui gaf na enkele nummers toe dat ze best wel nerveus achter haar micro stond en liet haar manager aanrukken met een pintje tegen de zenuwen. “Zeggen jullie me na het optreden wat jullie ervan vonden? We staan open voor commentaar! Of toch niet”, grapte de goedlachse zangeres. Ook aan Laura Hiel uit Waasmunster, vroeg Chedraoui achteraf al signerend een mening: “Ik heb tegen Lara gezegd dat ik het super vond. Ik durfde wel niet zeggen dat ik zag dat ze de oude nummers met meer vertrouwen speelde dan de nieuwe.”

Exhale verschijnt morgen op Unday Records. Na een kleine toer door Nederland en Duitsland stelt Intergalactic Lovers haar plaat officieel voor in de AB op 2 november.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio