Na de Ketnetband (heimwee naar onze kindertijd), Morphine Milkshake (steengoede songs met Zappa-inslag) en RAMAN. (zotte stem en dito gitaarriffs) werd het tijd voor wat meditatie. Ingeborg leerde tijdens de opnames van haar clip de studenten wat ‘Gratitude’ is. Onze chakra’s stonden helemaal open voor wat nog komen moest.


Met Freaky Age kregen we een smerige lading rock over ons uitgesmeerd. En of het gesmaakt werd! Het eerste bisnummer van de Student Kick-Off was een feit.

 

Liever snel naar de Shell, dan traag naar de Hema
De beste stemmenkameleon van de lage landen, Guga Baúl, hield een hitjesfestival op het Sint-Pietersplein. Het is bewonderenswaardig wat die man allemaal kan met zijn stem. Doe je ogen dicht en het lijkt 'Tien om te zien' wel. Van Ozark Henry, over Bart Peeters, tot Oscar & The Wolf, hij doet het allemaal perfect na. Zelfs de nieuwe van Ingeborg!

Studenten, verstaan jullie alles… los van ons dialect?
Met Ertebrekers op het podium voelden de West-Vlaamse studenten, die zo te horen ruim in de meerderheid waren, zich in hun nopjes. Maar niet alles liep van ‘è leien dakske’. De meute onthaalde Ertebrekers maar lauw. Kowlier en Jeffrey Jefferson kregen hun klas niet stil tijdens de rustige nummers. Dan maar de hitjes. Tijdens een zeven minuten lange inspirerende versie van ‘De zji' haalden ze alles uit de kast, tot handjes zwaaien toe. De meubels werden gered. Een moeizaam laatste optreden van hun seizoen!

Gersie toont studenten alle hoeken van het plein
Gers Pardoel is populair. Dit moet gezegd. Hij was de enige act die het publiek van begin tot eind kon boeien. Ok, ietwat op de rug van andere artiesten. Pardoel ontleent live al graag eens een sample of een refrein van de hitjes van collegamuzikanten. “Zolang het werkt”, moet hij gedacht hebben. Hij bespeelde de menigte gretig en raakte de juiste snaren. Hij zette links op tegen rechts. Links riep het luidst en dat werd dan weer op AWOE-geroep onthaald. Het leek de Gentse Gemeenteraad wel.

Waar is Sam?
Met Heidi Van Tielen & Patje Krimson daverden we de nacht in. “En waar was Sam De Bruyn”, hoor ik je denken. Die wisselde met de side kick van zijn radioshow een week van job. Of Van Tielen nu echt aan de knopjes draaide, zul je aan de deurwaarder van dienst moeten vragen.

 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio