Vooruit start nieuw seizoen met redelijk geschifte vermommingen

Vooruit is momenteel bezig met een zesdaagse openingsweek van het nieuwe seizoen. Die loopt onder de titel Make Me Up Before We Blow Blow, en loopt in samenwerking me Ron Berry, curator van het Fusebox Festival in Austin Texas. Het zesdaagse programma loopt rond vermommingen en in het programmaboekje zegt Vooruit waarover het gaat: "stap in een zalige bubbel die drijft op de spanning tussen waanzin en schoonheid, tussen elegantie en schaamteloosheid, tussen verzet en overeenstemmen." Donderdagavond werd die bubbel gevuld door Rebecca Havemeyer, Birdcloud en Rummelsnuff.

Rebecca Havemeyer is een 'dandy queer bomb met de stem van een engel'. Entertainen kon ze: op haar hoge hakken en een jurk die ze voor het eerst aanhad struinde ze door het café van Vooruit, waar voor de gelegenheid rode tafelnappen op de tafels lagen, kwestie van een clubsfeer te suggereren: "Ik weet niet waar ik ben, ik weet niet waar dit festival over gaat, maar het voelt in elk geval goed aan", en ze zong een song en kondigde meteen de volgende act aan: Birdcloud. Twee jongedames ui Nashville Tenessee, zo schreeuwden ze het zelf in plat Amerikaans uit. Ze waren gekleed in countrystijl en speelden ook country, al zat daar ook veel noise in. Mochten de twee deelnemen aan The Voice, geen van de coaches zou zijn stoel hebben omgedraaid. Tenzij ze de twee te zien kregen. Nogal wat gore taal ook, en op een bepaald moment toonden de dames dat ze niet alleen gitaren meehadden, maar ook een mondharmonica. Dat mondharmonica zat wel op een heel ongewone plaats. Dat deel van de act paste dan wonderwel voor het onderdeel 'schaamteloosheid' van het programma.

Volgde daarna nog de act Rummelsnuff: een bodybuilder in Popeyestijl die ook nog een partijtje armworstelen deed.

Make Me Up Before We Blow Blow loopt nog tot en met zondag, dan is er ook een gemaskerde parade. Alle info op de site van Vooruit.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio