Joppe Tanghe en Joris Vergaert zijn twee no-nonsense dudes die de ruimte tussen twee nummers graag opvullen met wat gezever en chit chat met het publiek. Maar eens het eerste akkoord op de klassieke gitaar van Vergaert was ingezet, zaten ze in de zone en daar gebeurden mooie dingen.

Hun stemmen fladderden als verliefde vlinders om elkaar heen. Tanghe heeft een korrel in zijn stem, die van Vergaert klinkt dan weer glashelder. Het teamwork van die twee stembanden maakt ONS zo verbazend goed. Ze hebben ongebreidelde limieten. Een instrument dat ze thuis vergeten waren, ruilden ze in voor waanzinnige scatpartijen.

Ook qua genre geen beperkingen. In een twaalftal nummers hoorden we rock ‘n roll, reggae, een streepje bossa nova ... allemaal op hun eigen manier benaderd. Vergaert nam de gitaarbegeleiding voor zich. Geen zotte dingen, gewoon wat moet. Nu en dan aangevuld door een klein aangrijpend solootje op de slide guitar van Tanghe. Het volk smulde en likte duim en vingers af. Het gulzige applaus van het uitzinnige publiek vroeg naar meer. En terecht!  

ONS duikt binnenkort de studio in. De twee zesentwintigjarigen beloofden gisteren dat ze de release van hun debuutplaat zullen vieren in de concertzaal van Trefpunt. 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio