Première nieuwe show Vrouwentongen, veel culot in Minard

De Valse Teefjes doen niet aan valse lachjes

Een volgepakte Minard oefende zaterdag vlak voor het optreden van de Valse Teefjes alvast de lachspieren. Iedereen die al ooit een avondje met dit bonte vrouwenkoor meemaakte, weet immers dat er flink wat gelachen mag worden. En zeker als de teksten huilerige thema's beschrijven. Ze komen in hun nieuwe voorstelling "Vrouwentongen, veel culot" met letterlijk alles weg, van burn-outs over artrose en pendelstress tot "eindigen in Lochristi".

Quote van een onbekende, ongedurige man X in het publiek, net voor de lichten doofden bij het begin van de avond: "wat zo leuk is aan die Valse Teefjes, het zijn allemaal echte, gewone madammen." Zover zijn we dus gekomen in deze wereld. Mannen (en vrouwen) missen, gewone, echte madammen in de media, op de planken, ... zodat ze en masse tickets kopen wanneer echte vrouwen opduiken tijdens bijvoorbeeld een concert van de Valse Teefjes. De drie concerten dit weekend waren inderdaad helemaal uitverkocht. Maar op 12 mei 2018 krijgt u een herkansing in diezelfde Minard.

De Bruce Willis in de sanseveria

De meer dan 25 vrouwelijke zangeressen en muzikanten werden geregisseerd door actrice Ineke Nijssen die vaart in de voorstelling stak. Bijvoorbeeld door knotsgekke choreografieën of het idee om met alle zangeressen het publiek in te duiken. De vrouwentong, of sanseveria, speelde een belangrijke rol. Niet alleen dook de plant overal op als attribuut, maar ook de kurkdroge, googliaanse beschrijvingen over de vrouwentongen die de teefjes als tussenstukje telkens meegaven, werkten. "Die onherbergzame omgeving verklaart waarom de Sanseveria de Bruce Willis onder de woonplanten is: beenhard en onverwoestbaar," en zo volgde er nog heel wat.

Lochristi

De Teefjes plakken al lang eigen teksten op bekende nummers. Zo werd "In the Ghetto" "Ik pak ne porto". Op "Crazy" van Gnarls Barkley bezongen ze waar ze wilden eindigen, "in Lochristi" (het crematorium welteverstaan). En "Super Trouper" van ABBA leende zich om hun verhalen als super puber van een jaar of 50 te vertellen. Het publiek huilde van het lachen tijdens "Den eerste keer dat deed zo'n zeer", op de tonen van "Amazing Grace". Het geheel werd sober, maar efficiënt muzikaal ondersteund door drie (soms vier) muzikanten met onder meer Berlinde Deman op tuba.

Bij het buitenstappen, hoorden we nog deze quote van (een andere,) onbekende en voldane man Y voorbij vliegen: "je zou echt direct willen meezingen. Maar ze zullen geen mannen moeten hebben, hè?" Beste anonieme man-fan van de Valse Teefjes, we gaan daar niet op antwoorden. En u vooral laten verder fantaseren van een zingende toekomst als enige man bij de Valse Teefjes.

***
Meer info en tickets voor de extra voorstelling van op zaterdag 12 mei 2018 (Minard) op de website van de Valse Teefjes.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio