De regen applaudisseerde mee op Zebrawoods

De kop is er af bij Zebrawoods, het winterse muziekfestival op de binnenkoer van het Zebracomplex in de Zebrastraat. En niets dan tevreden gezichten na afloop: Rios, die blij en dankbaar was dat de organisatoren de ticketopbrengst van de avond (zo'n 10.000 euro) integraal aan zijn benefietproject voor Puerto Rico schenken, de organisatoren omdat het festival zich met al minstens drie uitverkochte avonden na drie edities zijn bestaansrecht verworven heeft, en het publiek dat voor Gabriel Rios gekomen was, en er nog eens Ann Pierlé, Tom Barman, Brihang en Flip Kowlier bovenop kreeg. Rios had wat vrienden meegebracht.

Rios speelde de afgelopen maanden meer dan dertig concerten. Hij deed dat solo, en probeerde tijdens die tour nieuwe nummers uit. Rios, die afkomstig is uit Puerto Rico koppelde een benefietelement aan die concerten: hij vroeg het publiek om bovenop het verplichte inkomgeld ook nog eens ee, vrije bijdrage te schenken. In de gevallen waar het publiek meer dan 1.000 euro schonk (wat bijna telkens het geval was) speelde hij nog een extra set met oude muziek uit Puerto Rico: "We steunen daar tal van kleine heropbouwingsprojecten mee in Puerto Rico" aldus Rios, die binnenkort nog eens zelf naar Puerto Rico gaat. "Ik ben de organisatoren en de bevriende artiesten van vanavond zeer dankbaar dat ook zij willen meewerken aan het project. De organisatoren schenken de totale opbrengst van de ticketverkoop van vanavond _ en dat zal ongeveer 10.000 euro zijn _ aan Puerto Rico."

Muzikaal kreeg het publiek ook veel meer dan verwacht werd. Er was wel aangekondigd dat Rios 'some mistery friends' zou meebrengen. Wat bleek? Rios opende zijn set zelf met een zestal, veelal nieuwe nummers, en sloot die af met Broadway Delight, om daarna An Pierlé aan te kondigen. Rios zelf verdween van het podium en na An Pierlé was het meteen de beurt aan de West-Vlaamse rapper Brihang. Meteen een hele ommezwaai na Pierlé, maar Brihang had het publiek meteen mee, zeker toen hij tijdens Wieder in het publiek ging dansen.

Tom Barman zorgde (deels ongewild) voor één van de mooiste momenten van de avond. Barman begeleidde zichzelf op gitaar en bracht een breekbare versie van Nothing Really Ends, uit de dEUScd Pocket Revolution. Halfweg het nummer begon het plots te regenen en kletterde de regen/hagel op het dak van de tent. De verwondering van het publiek sloeg al snel om tot een zacht applaus en toen Barman met de vinger naar de hemel wees en gewoon doorging, zat de sfeer er helemaal in. "Beschouw het gewoon als een extra applaus", gaf Kowlier nog mee, die samen met Barman en dj SNS het publiek meesleepte in Mo Ba Nin. Om daarna samen met dj SNS een nummer te brengen over een huwelijk dat echt niet lang stand hield en waarbij er op de trouwdag al blauwe plekken onder het witte kleed staken en tijdens de eerste huwelijksnacht al een middenvinger afgesneden werd. "Het nummer eindigt op Godverdomme" had Kowlier aangekondigd, en hij hield woord en gaf het podium daarna terug aan Rios die de avond afsloot met nog een vijftal nummers, waaronder een aantal Puertoricaanse klassiekers.

Het eerste luik van Zebrawoods loopt nog tot en met zaterdag. Voor details en ticketinformatie: www.zebrawoods.be

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio