Admiral Freebee sluit het jaar af op Zebrawoods

Amper iets meer dan een uur na afloop van het soloconcert van Admiral Freebee op Zebrawoods, waar hij het eerste luik van de acht concerten afsloot, zitten we thuis te luisteren naar Hesitation en Too Much Of Everything, twee van de nummers die Tom Van Laere zaterdagavond speelde. Juist: lp met bijhorende cd gekocht, en meteen herbeluisteren dus. Waarmee duidelijk is: het concert beviel ons in die mate dat we meteen naar de verkoopsstand stapten. En daar stonden we niet alleen. Ook solo weet Admiral Freebee zijn publiek te boeien.

Het duurde tot ongeveeer het vijfde nummer vooraleer Admiral Freebee de volgelopen tent van Zebrawoods toesprak. Daarvoor had hij het publiek wel al getrakteerd op Breaking Away en Nothing Else To Do en Ever Present.

"Mijn grootvader is vorige week 98 geworden, en van hem heb ik deze levensles geleerd" aldus Admiral Freebee en hij zette Do What You Gotta Do In. En vanaf dat moment gooide hij er wel meermaals verhalen met een kantje af tussendoor. Verhalen, al dan niet echt gebeurd: over die keer dat hij mocht gaan eten bij een vriendin en hij het eten moest beoordelen: "één stukje is genoeg mevrouw" klonk het. Waarop de mevrouw repliceerde dat hij echt niet zo beleefd hoefde zijn, en hij zich herpakte: "één stukje is genoeg, trut". 

Admiral Freebee solo, dat is uiteraard niet de beukende kracht van de groep die hij normaal gezien rond zich bouwt, maar, met een batterij zowel akoestische als elektrische gitaren, piano, mondharmonica en hier en daar een pedaaleffect slaagt hij er moeiteloos in om de nummers die het nodig hebben voldoende power te geven. Dat bleek ook in zijn versie van Bob Dylans The Man In The Long Black Coat. 

Admiral Freebee grossierde niet zomaar in zijn best of, maar bracht ook minder bekend werk, zoals No Ordinary Man en het wondermooie Blue Eyes. Hij liet het publiek ook kennis maken met nieuw werk, waar hij nog niet meteen een titel voor had, maar waarin hij de draak steekt met de manier waarop mensen op Instagram en andere toestanden een beeld van zichzelf opdringen: "het kan zowel wel Instagram Blues" worden of "You can't get your arms around and I-phone", aldus Tim Van Laere.

Zebrawoods ligt nu een aantal dagen stil. Van donderdag 4 tot en met zondag 7 januari komen nog Delv!s, School is Cool, Compact Disk Dummies en Isolde. Ticketinfo op www.zebrawoods.be

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio