Lester's Blues: Tom Callens zorgt voor de muzikale ontdekking van de Gentse Feesten 2018

Persoonlijke missie volbracht. De Feesten zijn nog maar halfweg en wij hebben onze muzikale ontdekking van de Gentse Feesten al op zak. Dinsdagavond 8u30 in de Spiegeltent het Baudelopark: Lester's Blues. Op afgegaan enkel en alleen door de naam van Tom Callens. Een beminnelijke man die we leerden kennen als bespeler van blaasinstrumenten bij Lady Linn, Little Dots en The Whodads. Nooit echt op de voorgrond, maar cijfert zichzelf ook nooit echt weg. Durft al eens met een kwinkslag van achter zijn sax te voorschijn komen. Callens is nu zowaar frontman van Lester's Blues.

Frontman, dus praat en zingt hij ook. En legt hij bij het begin van het optreden uit dat Lester's Blues een zevenkoppige band is, die Lester's Blues noemt, naar Lester Young, een volgens kenners legendarische saxofonist, die vooral aan Count Basie en Billie Holiday gekoppeld wordt. "Alles wat wij spelen heeft met hem te maken" aldus Tom Callens.

En de zevenkoppige band, waaronder drie blazers (saxofoon, klarinet en cornet) aangevuld met bas, drum, gitaar en toetsen, begon er aan: een uur lang swingmuziek uit de jaren dertig en later. Heerlijk ontspannend. Mochten we kunnen dansen en een blaasinstrument kunnen bespelen, we hadden het allebei tegelijk gedaan. Maar voorlopig bleef het bij intens genieten, en hopen op een plaats van Lester's Blues. Die is eigenlijk al opgenomen, en komt er wellicht in het najaar.

Via de site en de Facebookpagina komt u meer te weten over Lester's Blues.

Voorsmaakje? 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio