Sarah Ferri: "Arrangementen met strijkers doen mijn nummers meer naar klassieke muziek neigen"

Sarah Ferri, de Gentse zangeres met Italiaanse roots, blikt tevreden terug op haar uitverkocht concert in de Sint-Jacobskerk. Ondertussen is Sarah Ferri onderweg naar Duitsland, waar ze dit weekend nog twee kerkconcerten speelt in Dresden en Neuhardenberg. Daarna volgen nog zo'n dozijn concerten in Vlaanderen en in Berlijn. Tijdens deze concerttour speelt Ferri haar nummers volledig uitgepuurd en akoestisch, met nieuwe arrangementen voor strijkers. "Voor mij is dit een goede oefening voor de volgende plaat", aldus Sarah Ferri, vanuit de tourbus.

"Ja, ik kijik met een heel goed gevoel terug op het concert in de Sint-Jacobskerk. Het is een prachtige kerk. Ze heeft iets donker maar ook iets zeer luxueus. Er hangt daar een heel bijzondere sfeer. Daar mogen spelen is gewoon zalig. En als het concert dan ook nog uitverkocht is, voelt het nog beter aan. Spelen in mijn thuisstad, Gent, heeft altijd iets speciaals, bijna familiaal maar toch altijd spannend ook. En het is sowieso heel fijn samenwerken met de mensen van de Handelsbeurs. Ik mocht dat al verschillende keren ondervinden. Ik kreeg na het concert heel fijne reacties. Steeds vaker voegen de mensen na hun positieve reactie er nog een zinnetje bij: hoe komt het toch dat jij niet bij een veel breder publiek bekend bent?"

Voor wie inderdaad niet vertrouwd is met het werk van Sarah Ferri misschien even terugspoelen. De Gentse met Italiaanse roots won tijdens de Gentse Feesten van 2008 de talentenjachtwedstrijd Jonge Wolven. Vier jaar later bracht ze met Ferritales haar eerst album uit, met daarop vooral vrolijke nummers zoals Dancing' in the Supermarkt en On My Own in een swingjazzstijl. Nog eens vier jaar later maakte ze Displeasure, waarmee ze duidelijk aantoonde dat ze niet in één vakje wilde geduwd worden. Displeasure was geen complete breuk met haar vorig werk, maar klonk wel heftiger, ernstiger, zwaarder.

Recent bracht Sarah Ferri een nieuwe, derde plaat uit: Strings Sessions. Daarop niet meteen nieuw werk, maar wel compleet herwerkte nummers uit haar eerste twee platen. Over die herwerkte versies vertelt Sarah Ferri: "De composities die ik gemaakt heb voor de strijkers en stemmen komen zeer goed tot hun recht. Alles is meer hoorbaar tot in detail.  Het klinkt nu meer als klassieke muziek waarbij het pop-gegeven iets meer naar de achtergrond verschoven is. Het schrijven van die zeven extra arrangementen is misschien een goede oefening voor de volgende plaat" aldus Sarah Ferri. "Ook over de live-uitvoering ben ik tevreden: het voelt allemaal  zeer natuurlijk aan. We spelen alles volledig akoestisch, werken zoals in de studio met overheads, zonder monitors, om de overspraak en de natuurlijke lijm en balans tussen de strijkers live goed weer te kunnen geven."

Vandaag zaterdag 3 november speelt Sarah Ferri in de Kreuzkirche in Dresden. "Er waren een paar dagen geleden al meer dan 500 tickets verkocht, dat wordt dus de Duitse versie van de Sint-Jacobskerk! Daarna spelen we nog in Vlaanderen, en volgend jaar kom ik terug naar Duitsland, dan mag ik invde Apostel Pauluskirche in Berlijn spelen.  Zaaaaalig toch!?

Alle info op www.sarahferri.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio