WWWater in Vooruit: met de WWW van WWWaawh!

'Dit concert behoeft geen recensie, en 'dat het wel ok was' is een understatement,' zo beëindigde een fan na afloop van het concert van WWWater een gesprek aan de vestiaire aan de balzaal van de Vooruit "Ik kende haar niet echt heel goed, maar had er al over gehoord en snel een aantal nummers op Spotify beluisterd. En het feit dat Vooruit haar in huis haalt als muziekresident, schonk me ook al wat vertrouwen. Dus kocht ik snel een ticket. Man, dit was goed, dit moet je toch niet recenseren."

Charlotte Adigéry stond er inderdaad als een huis. Met een stem die hoger gaat dan de nabijgelegen boekentoren, zonder over te slaan in scherp geschel. Energiek dansend. Vriendelijk tegen het publiek en zeer dankbaar dat ze met zovelen gekomen waren.

Niet onder een noemer te vangen, die muziek van haar, zoals ze zelf eerder zei. In een bepaald nummer hoorden we enkele zanglijnen die ons aan een gospelkoor deden denken, in een ander nummer (Screen) leek ze zo woedend-energiek dat we moesten terugdenken aan Rock Torhout editie 1994 toen Zack de la Rocha van Rage Against The Machine 'Killing In The Name Of' over de weide stond uit te spuwen.

Charlotte Adigéry verspilde  geen tijd aan bindteksten, enkel een paar keer om te zeggen hoe blij ze wel was: 'dank dat jullie hier zijn'  'dank u, dat voelt hier goe!', en nog eens een dank u, gevolgd door 'Ik zie jullie graag!' na het laatste nummer. Op die manier deed ze ons dan weer denken aan de vroegere concerten van Trixie Whitley, jaren geleden in de Handelsbeurs, toen ze amper één EP uit had, en het ook niet kon laten alsmaar uiting te geven aan haar verwondering dat er zoveel volk naar haar kwam kijken en luisteren.

WWWater, de groep van Adigéry, bestaat naast Charlotte ook nog uit Steve Slingeneyer (drum, ex-Soulwax) en Bolis Pupul (Boris Zeebroek, ook bekend van Hong Kong Dong) aan de synthesizers en gitaar. Drie bandleden, die zorgden voor voortjagende en bonkende drums en veelgelaagde bieps en bloops. En Charlotte Adigéry die daar met haar stem nog eens bovenuit torende. 

Geen muziek om als achtergrond op te zetten op een zondagnamiddag bij het lezen van een goed boek. Muziek om total loss te gaan in een donkere, stomende tent op Werchter of Pukkelpop.

Meer over Charlotte Adigéry op haar Facebookpagina.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio