BeraadGeslagen legt een muzikaal landschap over de Handelsbeurs

Het was een wel heel bijzondere ervaring, dinsdagavond in de Handelsbeurs, waar stadscomponist en toetsenman Fulco Ottervanger en drummer Lander Gyselinck, samen goed voor BeraadGeslagen, hun debuutplaat Duizeldorp voorstelden. De twee, die elk in nog diverse andere jazzgroepen actief zijn, stonden eerder dit jaar al op Pukkelpop. In de Handelsbeurs lieten ze het grote podium vooraan voor wat het was, en stelden zich op een klein podium in de zaal op, frontaal tegenover elkaar: Fulco achter zijn torentje met drie verschillende toetsenborden, Lander achter zijn drumstel, elkaar in de ogen kijkend. Het publiek er gewoon rond.

De twee leken en waren zeer gefocust en legden van bij het openingsnummer een heel bijzonder en nauwelijks concreet te benoemen muzikaal landschap over het publiek. Een landschap dat het publiek niet omverblies, maar het traag begeleidde naar andere, bijna onwereldse sferen. Muziek die een mens zou willen horen bij het ontwaken uit een comateuze toestand, of tijdens de reis naar het hiernamaals.

Door omstandigheden konden we niet het hele concert meemaken, maar hadden wel nog het geluk om in het nummer Isabellade vast te stellen dat Fulco Ottervanger aantoont dat BeraadGeslagen er niet voor terugschrikt om ook in het Nederlands over verliefd zijn te zingen.

Concert dan wel niet volledig uitgezeten, maar we wachten niet op de kerstman om Duizeldorp in huis te halen.

Info over BeraadGeslagen op de Facebookpagina van de groep.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio