Gentse bigband 't Mouvement swingt dansfestival Upside Down open

Iets na 22 uur donderdagavond swingde de Gentse bigband 't Mouvement de allereerste editie van het vijfdaagse dansevenement Upside Down open. "Laten we uitzonderlijk beginnen met een ietwat rustiger nummer van Duke Ellington, want u moet nog vijf dagen en vijf nachten dansen, dus u kan best wat stretching gebruiken om de spieren op te warmen", zo kondigde bandleider Marie-Anne Standaert het openingsnummer aan. En ze haalde er lindyhopdanser Sep Vermeersch, die samen met Leni Denorme van LouisLouie Upside Down organiseert, om de eerste moves te presenteren. En het swingen kon beginnen.

Erg veel demonstratie hadden de 300 dansers die de balzaal van de Vooruit bevolkten niet nodig, want het overgrote deel van de deelnemers aan Upside Down heeft wel wat ervaring in de lindy hop en het swingdansen, dat in  Gent alsmaar populairder wordt.

De voorgaande jaren waren er in Gent al verschillende edities van Lindy Hop dansevenementen, waar dansers uit tientallen landen uit Europa en daarbuiten naartoe kwamen. Die waren toen gespreid over twee dagen of een verlengd weekend, maar Upside Down durfde het aan om meteen een grootschalig evenement van vijf dagen en vijf nachten op het getouw te zetten. Deelnemers konden inschrijven voor het volledige vijfdaagse programma, dat ook afternoon parties, workshops en dinerparties aanbiedt, of voor afzonderlijke evenementen. Aan het evenement werken honderden vrijwilligers mee.

Upside Down loopt nog door tot oudejaarsavond. "Maar we wachten niet tot 31 december middernacht om af te tellen, dat doen we vanaf vandaag elke avond", aldus Sep Vermeersch, "en we doen dat elke avond met een andere verrassing."

De volledige programmatie van Upside Down is hier terug te vinden .

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio