Als u na de zoveelste kalkoen en kerkstronk de indigeste of constipatie nabij was, kon u gisteren lekker uitbuiken op de stevige rock van The Sore Losers. Met veel flair en evenveel goesting speelde het viertal de bladeren van de bomen in het feëerieke bos van Zebrawoods. Een meerdaags Gents muziekfestival rond de jaarwisseling.

Hitjes
De band stond er in het begin maar wat gelaten bij en hun eerste bluesrocksongs konden het publiek niet echt overtuigen. Maar na een dozijn songs kregen ze de mensen op hun hand met prachtsongs als 'Emily' en 'Girls Ganna Break It'. The Sore Losers sprokkelden in hun negenjarige rockleven aangenaam veel hitjes bijeen. De nummers 'Got it Bad', 'Juvenile Heart Attack' en 'Don't Know Notting' ontlokten bij de vier een spontane glimlach, en ook bij het publiek. 

Gracias Señor
The Sore Losers maakten dit jaar hun vierde album, 'Gracias Señor', met opvallend meer funky riffs en discoritmes en een gevoelig lager ZZ Topgehalte. Gisteren speelden ze onder andere de openingssong "A Little More". Ze zetten in met een bluesriff die ons eerder tweedehands leek, maar ons wel lichtjes deed meeknikken. Zanger Jan Straetemans zong eerst laag, maar zocht algauw de eenzame hoogtes op waar hij zo graag vertoeft. Die stem van hem snijdt door glas!

Gezelligheid troef
The Sore Losers brachten de gezelligheid van de kersttafel mee op het podium. Tussen de nummers door volgden we geamuseerd de gedachtenstroom van de vier muzikanten: "We dachten dat het hier koud ging zijn, maar het zweet loopt in onze kerf. Die chauffagebuis loopt volgens ons hier recht onder het podium!", aldus de overhitte leadgitarist Cedric Maes. Dat was niet hun enige puntje van kritiek. De band zet graag de volumeknop op elf, maar Zebrawoods ligt midden in een woongebied. "We mogen niet luid spelen, maar dan moeten jullie maar luider applaudiseren," aldus Maes. De logica zelve.

Tot tien uur
Om 21.53u. rondde de band haar setlist af. Door het enthousiasme van het publiek, omdat de band nog op het podium stond (ze stapten aan de verkeerde kant van het podium af) én omdat ze nog zeven de volle minuten hadden, overlegde de band welk nummer ze nog konden spelen. Drie minuten later speelden ze nog de volle zes minuten 'Beyond repair' met heel wat vurig solowerk. Jawel, u telt goed, ze speelden tot 22.02u. The Sore Losers zijn echt Rock 'n' Roll!

Vanavond maakt Milo Meskens het mooie weer in het Zebrabos. Klik hier voor meer info.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio