Het was de eerste try out in een rij van vier, dus de zenuwen waren merkbaar. Vooral tijdens de songs van de nieuwe plaat. Dan zat Johannes Faes (34) aka Tourist LeMC in een hyperfocus, maar het liep los. Net voor het hitje “En Route” haalde hij zijn digitaal spiekbriefje uit zijn broekzak en declameerde een gedicht. “Ik ben even graag in Gent stad als op de boerderij,” bekende hij. Tourist is geen haatrapper, hij verkondigde wereldvrede en verdraagzaamheid op alle vlakken.

FC Antwerp
Maar ook verdraagzaamheid heeft zijn grenzen. Faes bracht ‘Welkom’, een nummer naar aanleiding van de geboorte van zijn tweede zoon. Terwijl hij wees naar een fan met een supporterssjaal van den Antweirp rapte hij: “…sport met de juiste kleuren aan…”. Het kledingstuk werd de rode sjaal doorheen de show en dat in het hol van de leeuw.

Eenzame rapper
Tourist heeft heel wat hits op zijn conto. Om zijn nummers wat melodieuzer te maken, inviteert hij graag bekende stemmen in de studio. In de Lotto Arena zullen Raymond van het Groenewoud, Alice on the Roof en anderen wellicht uitgenodigd worden. Maar gisteren moesten we het stellen met hun stem op een bandje. Het voelde een beetje wrang aan. Telkens als het publiek uitzinnig meebrulde, stond Tourist als het vijfde wiel aan de wagen wat te ijsberen op het podium.

Waar is de bas
We houden van live muziek en al zeker bij hiphop. Tourist werd geruggesteund door een live band: drum, gitaar, synths en sax. We zagen geen basgitaar, maar hoorden hem wel door de synths of in de backing track. Tourist speelt al graag eens wat reggae en daar hoort volgens ons toch wel een basgitaar bij.

Zonder stroom
Plots was er een doffe plof en moest de man van de stad aan de stroom het doen zonder stroom. Een technische panne kliefde het optreden middendoor. Tourist liet zijn zenuwen achter in die pauze en ging er volop voor en rijgde de hitjes aan elkaar. Uit curiositaat peilde Tourist naar de vertegenwoordiging van de verschillende provincies op Zebrawoods. Antwerpen moest gek genoeg niet onderdoen. En dat voor een rapper in het plat Antweirps. Verdraagzaamheid alom.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio