Gabriel Rios maakt podium Zebrawoods vrij voor André Brasseur

Voorlaatste avond, zaterdagavond bij Zebrawoods, waar good old André Brasseur zondagavond de vierde editie van het winterse muziekfestival afsluit. Gabriel Rios, die ooit in het Zebracomplex woonde en de allereerste editie van Zebrawoods opende, stond zaterdag solo op het podium.


Rios stond voor een enthousiast maar toch respectvol publiek, en halfweg de set bedankte hij zijn publiek voor die respectvolle houding. Trouwe bezoekers van Zebrawoods zullen zich herinneren dat het ooit anders was: een soloconcert dreigde in de beginjaren wel eens de mist in te gaan: de volumeknop staat op Zebrawoods niet op het hoogste cijfertje, en bezoekers durfden aan de toog wel eens te luidruchtig praten. Maar daar is ondertussen, ondermeer door de setting van podium en toog, een mouw aangepast.

Rios was nog maar net terug van Florida waar zijn ouders wonen. Hij had de feestdagen daar doorgebracht en had nog wat last van jetlag. Hij had naar het einde toe een beetje last van zijn stem en gaf dat ook aan. Dat belette hem niet om in interactie te gaan met zijn publiek. Rios vertelde dat hij momenteel in Amsterdam woont, en dat hij vrijdag het concert van Jef Neve had gezien en dat hij eigenlijk wel zin had om hem eens te kunnen begeleiden. Rios had ook genoten van het voorprogramma van Myrddin, en diens dochter op cello. 

Tijdens zijn bekendste hit ‘Broad daylight’ nodigde hij het publiek uit om mee te zingen, wat ook gebeurde. Bij nog een ander nummer mocht het publiek  meefluiten, en dat klonk volgens Rios een beetje als de Muppet Show. Rios sloot zaterdagavond af met twee bisnummers in het Spaans, een ode aan de muziek van zijn vader en grootvader, en aan zijn Puertoricaanse  roots.

Vandaag sluit Zebrawoods de vierde editie af met een concert van André Brasseur, de 79-jarige koning van het Hammondorgel, die in de jaren zestig wereldwijd een miljoenenhit had met Early Bird. In het voorprogramma The Great Belgian Songbook, en afterparty met DJ Bobby Ewing. Details op www.zebrawoods.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio