André Brasseur sluit vierde editie Zebrawoods swingend af

Een mens zou denken: meer dan een uur alleen maar instrumentale muziek, en dan nog uit de sixties en de seventies, met een Hammondorgel als hoofdrolspeler, dat gaat gauw vervelen. Maar dat is buiten de 79-jarige André Brasseur gerekend. Zondagavond sloot de maker van Early Bird, een nummer dat wereldwijd een miljoenenhit werd, de vierde editie van Zebrawoods af. Swingend en dansend. Het publiek was zo enthousiast dat het niet eens opviel dat de tot bos omgevormde tent van Zebrawoods niet volgelopen was.

Meer dan de helft van de acht Zebrawoodsconcerten konden dit jaar het bordje UITVERKOCHT aan de tent hangen. Dat zoiets niet het geval was bij André Brasseur heeft wellicht te maken met het feit dat de man, sinds hij in 2016 een comeback van jewelste maakte, al minstens drie keer naar Gent kwam optreden: meerdere keren in de Charlatan, maar ook in de Minard, op het Walter De Buckplein tijdens de Gentse Feesten en na afloop van de 1-mei speeches op de Vrijdagmarkt. Misschien dat Gent een beetje verzadigd was. Maar wie aanwezig was, had daar duidelijk geen spijt van en het enthousiasme van het publiek was best te vergelijken met dat van het openingsconcert van 't Hof Van Commerce, en toen stond de tent wel vol.

"Ik ben te jong om het eerste succes van Early Bird dat in 1965 uitkwam meegemaakt te hebben, maar ik ben thuis met die muziek opgegroeid. Ik had Brasseur nooit live gezien, en toen ik vernam dat hij op Zebrawoods zou optreden, kocht ik twee tickets als verjaarsdagsgeschenk voor mijn man", aldus een 55-jarige dame uit Bellem, die zowat het hele concert op de eerste rijen heel enthousiast stond mee te dansen, de armen in de lucht. "Ja, ik heb van dat verjaarsdagscadeau van mijn man misschien meer genoten dan hijzelf!", klinkt het lachend na het optreden.

Brasseur heeft het succes dat hij tijdens zijn comeback heeft uiteraard vooral aan de specificiteit van zijn nummers en zichzelf te danken. Met uitzondering van Early Bird kent bijna niemand zijn andere nummers, maar tal van zijn nummers werden jarenlang gebruikt als begintune van op diverse radiozenders zoals Veronica en klinken heel bekend in de oren.

De succes van zijn comeback dankt hij ook aan het feit dat hij zich omringt met jonge klassebakmuzikanten. Zijn twee gitaristen (Ben Brunin en Ben Van Camp) ging hij lenen bij Isolde Lasoen. Drummer Dirk Jans kent iedereen als de drummer van De Mens. En doe daar dan nog een blazerssectie bovenop: Jo Hermans (Daan, Raymond, Clouseau, Liefde Voor Muziek) op trompet  en Vincent Brijs, die de ziekgevallen Wietse Meys kwam vervangen.

Eind dit jaar komt er alvast een vijfde editie van Zebrawoods. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio