Cabaret Cuberdon. Hoe meer applaus en geroep, hoe minder kleren om het lijf

In club Missy Sippy in Klein Turkije is het normaal gezien allemaal blues- en roots, en soms een vleugje rock- en jazz dat uit de boxen knalt, maar zondag maakte de Missy Sippy het podium vrij voor een rist andere artiesten: die welke van het teasen en plagen een sport maken en zich binnen een act van een paar minuten laagje na laagje van hun kledij ontdoen: tijd voor Cabaret Cuberdon, Miss Burlesque.

Burlesk in Gent is niet nagelnieuw. In 2010 lanceerde feestenmaker Radio Modern het evenement Schoon madammen voor ne vuilen avond, waarbij wie zin had om de drempel van het traag uitkleden te overschrijden zelfs eerst workshops kon meepikken om daarna pas echt op het podium te gaan. Burlesk is de laatste jaren ook meer en meer te zien op lindyhop dansevenementen. En in Gent is er Zoe Bizoe, die recent in de Tinnenpot en de Minard een avondvullende show presenteerde waarin ze burlesk combineert met comedy.

In de Missy Sippy praatte Lady Derrière van Bonjour Burlesque zondagnamiddag en zondagavond een tiental acts aan elkaar en ze kreeg daarbij de hulp van Pixie Rose, een pittige dame met blauw haar die tussen de acts door er vooral moest voor zorgen dat alle weggegooide attributen en kledingsstukken van de burleskartiesten terug veilig backstage geraakten. Lady Derrière deed dat met veel humor, zelfrelativering en enthousiasme en kreeg het publiek al op haar hand voor er ook maar iets van bloot te zien was. Een buikriem met veel glitters die toevallig opensprong bleek voldoende.

Volgden daarna een tiental acts door artiesten met klinkende namen: Fleur Fatale zong live en kon het publiek bekoren zonder kleren uit te spelen, Curly Jane koppelde haar act aan een documentaire over het paargedrag van flamingo's en Kloë Clueless liet smaken hoe du pain, du vin kan smaken op een Parijs terras. Zoe Bizoe deed een statement met haar act Genderfluid. Ze kwam op als een heteroman, bleek halfweg een homo, om te eindigen als een vrouw: "Alles moet kunnen in 2019, ook de foute klerencombinaties, en ze wees naar haar witte sokjes met blauw-rode biesjes."

Met Big Ben bleek er ook nog een verrassingsact voor een uit de hand gelopen vrijgezellenfeestje. Na de pauze volgden nog klinkende namen als Busty Blossom, Colette Collerette. Met Boom Boom Bob en Ding Dong Dolores ook een act met een mannelijke burleskartiest. Zoals Zoe Bizoe het formuleerde: alles moet kunnen.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio