Eefje de Visser schenkt fans exclusieve showcase in Charlatan

Een lange rij woensdagavond voor Café Charlatan. De wachtenden hadden twee dingen gemeen. Ze kwamen voor de showcase van Eefje de Visser. En ze konden daar exclusief en gratis van genieten omdat ze allemaal eerder haar LP of CD ‘Bitterzoet’ via de webshop van Music Mania kochten. Een originele en duidelijk gesmaakte deal.

Het publiek kreeg 100 % Eefje de Visser die zichzelf begeleidde op gitaar én op laptop.  Deze keer dus zonder backing vocals en andere muzikanten.  In het najaar, op 1 oktober, keert ze terug met haar volledige band naar Vooruit. Eefje kondigde dat bijna verontschuldigend aan.  Maar eigenlijk was deze naakte showcase een unieke manier om deze songwriter solo aan het werk te zien. Haar stem heeft bovendien niet veel verpakking nodig.

Grillig fluweel

De nieuwe plaat bouwt verder op de elementen die ervoor zorgden dat de voornaam van de zangeres stillaan volstaat om haar aan te kondigen. Ze sloopt de muurtjes in popsongs en rijgt onvoorspelbare melodieën aan elkaar die grillige maar fluwelen oorwurmpjes baren. Het catchy ‘Oh’ doet het opnieuw. Net als het wat oudere ‘Scheef’ dat uit een harteklop ontstaat en zich dan als een bloemknop open plooit.

Bruistablet die zinnen oplost

De Visser (of beter ‘Eefje’) zingt in het Nederlands, behalve haar tribute woensdagavond aan Kate Bush met ‘Running Up That Hill’. Maar eigenlijk laat ze taal en woorden smeulen. Golven geluid en woord blenden. Ze worden een bruistablet die zinnen oplost, zoals in ‘Ongeveer’.

Wat is ze terug gegroeid. Het lijkt alsof ze in enkele jaren tijd na verschillende albums een echte bergtop bereikt met Bitterzoet en nu als een rustige steenarend met enorme spanwijdte aan haar lange glijvlucht begonnen is. Recht naar die ‘zwarte zon’.

Sisterhood

Veel sisterhood in de zaal. Kruisende vrouwenblikken, zonder elkaar te kennen, samen genieten van vrouwelijkheid. De letters van het Charlatan logo achter Eefje op de muur zagen er plots sensueler uit. En mannen die meedeinden op die zachte underwater love golven.

Voor wie er niet bij kon zijn en de lokroep tot in de nachtelijke uren blijft horen, één adres. Haar goed gevulde concertagenda (met o.m. een concert op 1 oktober in Vooruit). 
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio