Cocaïne, cash en luxe-voertuigen: politie rolt drugsbende op

Grote hoeveelheden cannabis, cocaïne en XTC werden aangetroffen en inbeslaggenomen. Foto: slr

Roeselare / Staden / Ardooie / Izegem / Ledegem - Afgelopen maanden werd door de lokale recherche van de politiezone Riho een gerechtelijk onderzoek gevoerd naar een drugsbende die actief was op het grondgebied van de zone. Bij een reeks huiszoekingen op verschillende locaties zijn drugs, cash geld, wapens en luxe-voertuigen in beslag genomen.

Het onderzoek heeft geleid tot 14 arrestaties, waarvan uiteindelijk 7 personen werden aangehouden. Het gaat om personen met de Belgische nationaliteit tussen de 30 en 50 jaar oud. De bende hield zich bezig met de handel in cannabis, cocaïne en XTC. Er werden in totaal 15 huizoekingen uitgevoerd. Die vonden voornamelijk plaats in Izegem en Roeselare, maar ook in Ledegem en Ardooie. De centrale opslagplaats bevond zich in Staden.

De politie kon bij een inval in juni zo'n 550 gram cocaïne, 4,5 kilogram aan cannabis, 829 XTC-tabletten en voor 51.000 euro aan cashgeld in beslag nemen. Daarnaast troffen ze ook verboden wapens, drie luxevoertuigen en materiaal voor een cannabisplantage aan. "Voor lokaal niveau is dit een behoorlijk grote buit", zegt politiewoordvoerder Carl Vyncke. 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio