Voor Chris Hageland aan de bak moest, kregen twee kandidates van de verkiezing Buffalo Babe 2015 de kans om voor een halfvolle Korenmarkt wat reclame te maken voor zichzelf. Evelien Buysse (20) komt uit Gent en is een Buffalo 'omdat echte Genteneers nen Buffalo zijn'. Gaëlle De Schryver (20) uit Evergem probeerde nog wat andere kandidates te ronsel met de boodschap dat er 'hier toch wel wat wijvekes staan die meer weten van voebal dan van unne vent.'

Maar omdat er zaterdag dus maar twee kandidates opdaagden moest Frans Babbelaar, die de verkiezing aan elkaar praatte, op zoek naar een oplossing om de rest van het uur te vullen. De man sprak wat connecties aan en plots stond Chris Hageland toch op de Gentse Feesten 2014. Hij was eerder van zijn vertrouwde Groentenmarkt verbannen na alweer een woordenwisseling met vzw Happy Days en het dreigement dat hij wel eens niet zou durven opdagen.

Een half uurtje spelen is voor Hageland genoeg om drums en toetsen op stal te laten en dus liet hij zich alleen vergezellen door een gitarist. De 'keizer van de Gentse Feesten' bracht middelmatige versies van liedjes van onder meer Simon & Garfunkel, Guus Meeuwis en The Beatles. Benieuwd wie Hageland volgend jaar onderdak geeft. 'Want zonder de Gentse Feesten ga ik dood', vertouwde de zanger het publiek toe. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio