Vrienden en sympathisanten fietsen door België op zoek naar getuigen en stoppen in Gent

Alain Remue steunt fietstocht voor vermiste Bask Hodei Egiluz (24)

Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen, en de Gentse politiewoordvoerder Manuel Gonzalez hebben donderdagavond in jeugdherberg De Draecke vrienden en sympathisanten van de vermiste 24-jarige Bask Hodei Egiluz een hart onder de riem gestoken. Zij organiseren een fietstocht langs verschillende Belgische en Nederlandse steden, op zoek naar informatie over Hodei.

Hodei verdween in de nacht van 18 op 19 oktober 2013 in Antwerpen. De verschillende zoekacties leverden niets op. Vast staat dat Hodei werd beroofd maar wat er dan gebeurde is onduidelijk. Het gerecht gaat er voorlopig van uit dat de Spanjaard in het water terechtkwam.

'Voor de ouders is de onzekerheid slopend', zegt Imanol Mitxelena, een Antwerpse Bask die meefietst. 'Om de zaak onder de aandacht te houden organiseerden vrienden en sympathisanten een fietstocht. Van 17 tot en met 23 augustus doen ze verschillende Belgische en Nederlandse steden aan waar affiches verspreid worden. Je weet nooit dat iemand informatie heeft maar die nog niet aan de politie gemeld heeft.'

Donderdagavond kwamen de fietsers aan in Gent. Daar werden ze in jeugdherberg De Draecke ontvangen door Alain Remue van de Cel Vermiste Personen en politiewoordvoerder Manuel Gonzalez, die Baskische wortels heeft. Remue bevestigde dat het echte zoekwerk helaas achter de rug is maar wil de moed niet opgeven. 'Zeg nooit nooit. Maar de omstandigheden zijn ver van ideaal. De hypothese dat de jongen in het water belandde voorspelt weinig goeds. Het is zeer moeilijk om een lichaam te vinden eens het in de Schelde ligt. Ik hoop dat we snel duidelijkheid hebben, ook al is het slecht nieuws. Dat is altijd beter dan geen nieuws.'

Vrijdagochtend begeleidt de wielerclub van de Gentse politie de vrienden en sympathisanten richting Aalst. Van daar gaat het naar Brussel. Zaterdag fietst de groep van Brussel naar Leuven om via Mechelen in Antwerpen aan te komen.

Wie nog informatie heeft over de verdwijning van Hodei Egiluz kan steeds bellen naar Child Focus (116000 of 02/475.44.99). Via Hodei Missing vindt u nog meer informatie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio