Nieuw loopevenement vervangt traditionele politiecross

Gentse flikken domineren "Loopevent Blaarmeersen"

Loopevent Blaarmeersen Foto: IF

Gent - De Koninklijke Gentse Politie Atletiekclub (KGPAC) en de Gentse politie organiseerden vrijdag op de Blaarmeersen de eerste editie van ‘Loopevent Blaarmeersen’. Deze jaarlijkse loopwedstrijd vervangt de traditionele politiecross. De Gentse flikken haalden 11 medailles.

Na 57 edities van de traditionele politiecross vond de organisatie het tijd voor een frisse wind. De politiecross werd begraven en vrijdag vond de eerste editie van "Loopevent Blaarmeersen" plaats. De organisatie wilde vooral recreanten en start-to-runners kennis laten maken met de evenementen en de clubwerking van de KGPAC.

Onder een stralende hemel werd om 14.30 uur het eerste startschot gegeven en begon een vijftigtal enthousiaste lopers aan een tochtje van vijf kilomter langs de mooiste plekken van de Blaarmeersen. Wie dat wilde kon er nog twee kilometer bijdoen maar, voor alle lopers zat het venijn in de staart. Om de finish te bereiken moesten de lopers namelijk een stuk door het zand ploeteren. 

Het nieuwe loopevenement was meteen ook het politiekampioenschap van Oost-Vlaanderen. Van de 21 uitgereikte medailles waren er 11 voor lopers van de Gentse politie. 14 medaillewinnaars zijn lid van de KGPAC. De volledige uitslag kan worden geraadpleegd via de website www.blaarmeersentrail.be. Nu al staat vast dat de volgende editie doorgaat op 12 maart 2016.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio