Ex-schepen Guy Serraes koopt zaak belangenneming af

Ex-schepen Guy Serraes koopt zaak belangenneming af

Guys Serraes Foto: FVV

Gent - Guy Serraes, consultant bij Ernst & Young en voormalig Gents schepen, heeft een akkoord gesloten met het openbaar ministerie om zijn strafzaak rond belangenneming af te kopen. Dat bleek woensdag voor de correctionele rechtbank van Gent. De rechtbank zal op 22 juni vermoedelijk het verval van de strafvordering uitspreken.

Serraes wordt beschuldigd van belangenneming bij het toekennen van een opdracht "interne controle en organisatiebeheer" aan Ernst &Young, waar hij "director Public Sector" is. De Gentse huisvestingsmaatschappij WoninGent had in 2012 middelen vrijgemaakt voor een externe dienstverlening inzake organisatiebeheersing.

Serraes woonde als bestuurder van WoninGent diverse vergaderingen van het Dagelijks Bestuur en de Raad van Bestuur bij, waarbij de toetreding tot het Vlaams selectiecentrum voor overheidspersoneel Jobpunt Vlaanderen werd besproken. Uit het onderzoek blijkt volgens het parket dat Serraes aanwezig was op vijf zittingen in 2012 waar de toetreding tot Jobpunt Vlaanderen en de toewijzing van de opdracht aan Ernst & Young werd besproken. Alleen op de zitting van 25 oktober 2012, waarop de effectieve toewijzing gebeurde, verliet Serraes de vergadering voor dat specifieke agendapunt.

De zaak kwam voor de Gentse correctionele rechtbank, maar Serraes onderhandelde intussen met het parket over een minnelijke schikking in kader van het verruimd verval van de strafvordering tegen betaling van een geldsom (VVSBG), de zogenaamde afkoopwet. De openbare aanklager vroeg woensdag om het verval van de strafvordering, wat betekent dat Serraes zijn zaak kan afkopen.

Het bedrag van de schikking werd niet bekendgemaakt. De rechtbank nam de zaak in beraad en zal dan vermoedelijk het verval van de strafvordering uitspreken. Door de nieuwe Potpourri II-wet komen afgesloten minnelijke schikkingen wel in het strafregister, wat voorheen niet het geval was.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio