Vele evenementen de komende weken

Sinterklaas weer een maandje thuis in Sint-Niklaas

Sinterklaas weer een maandje thuis in Sint-Niklaas

Sinterklaasgezelschap Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - De komende weken staat het evenementenprogramma in Sint-Niklaas bomvol. Reden is de Goedheilig Man die zijn residentiestad zeer genegen is.

De Salons in de Stationsstraat, de komende tijd beter bekend als het Huis van de Sint, waren opnieuw de plek waar de Stad van de Sint zijn programma voorstelde.

Het Huis van de Sint opent op zaterdag 12  november al de deuren. De Sint stapt in stoet er op zondagnamiddag 13 november naar toe. Dat gebeurt nadat hij door vrolijke kindjes is verwelkomd op de Grote Markt van Sint-Niklaas gedurende de Dag van de Sint.

Tijdens het weekend van 19 november gaat Sint in de Piste van start met een duizelingwekkende motorstunt als één van de vele blikvangers. De toegangsprijs in de tent met 2.300 zitjes bedraagt 10 euro, een democratische prijs gezien het spektakel dat wordt aangekondigd.

Ondertussen loopt de Sinterklaaszoektocht in de stadskern, stroomt het Sint- en Piet-bier en vloeit nu ook de thee rijkelijk in de betrokken handelszaken in de stadskern. Tevens is donderdag 24 november uitgeroepen tot Sinterklaasmarktdag met de Zwarte Pieten in de hoofdrol.

Liefhebbers kunnen de nieuwe cd met Sint-liedjes aanschaffen. "Het programma is sterk uitgebreid de afgelopen jaren', vertelt burgemeester Lieven Dehandschutter. "Dat komt ook vanuit de mensen zelf die graag het initiatief nemen, zowel verenigingen als bedrijven."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio