Tien tips voor dag 3 van de Gentse Feesten

Tien tips voor dag 3 van de Gentse Feesten

* Foto: FVV

Gent - Dag drie. Hoe voelen we ons vandaag? Diep gegaan vrijdag én zaterdag en nog last van een dubbele kater of eerder een trage start genomen en redelijk fris aan het opbouwen naar het piekmoment? Voor elke doelgroep hebben we vandaag iets in de aanbieding, zelfs voor wie deze middag zijn kinderen wat moet bezigen. Elk zijne zondag en vergeet niet te drinken.
 1. Amp Fiddler
  22.30 uur, Charlatan
  Wie al op het podium stond met helden als Prince en George Clinton en samenwerkte met producer Moodyman, heeft bewezen klaar te zijn voor het echte werk. De Gentse Feesten en meer bepaald huis van verderf Charlatan ontvangen de Amerikaanse funk en soul muzikant Amp Fiddler vanavond met open armen. Die gast is zo zwoel dat er binnen negen maanden zeker enkele kinderen geboren worden. Als eens oefenen doe je best op de tonen van zijn debuut ‘Walz of a Ghettofly’.


   
 2. Dirk Bauters revue
  13.30 uur, Veerleplein
  Wie houdt van alles wat politiek correct is, stopt beter met lezen. Wij van De Gentenaar daarentegen houden, zeker tijdens de Gentse Feesten, van wat onderbroekenhumor en bewerkingen van Vlaamse levensliedjes. Als we ondertussen nog een frisse Augustijn mogen drinken, zijn we helemaal content. Verschiet dus niet als u vanmiddag de halve redactie tegenkomt wanneer komiek Dirk Bauters zich van zijn beste kant laat zien.


   
 3. Meskens in Motown
  22.30 uur, Korenmarkt
  Marvin Gaye, The Supremes, The Temptations, … fantastische artiesten die prachtige muziek maakten die uitkwam op het legendarisch platenlabel Motown. Moedig, maar ook zeer gewaagd van actrice Nathalie Meskens om die soulklassiekers te coveren en met een show door Vlaanderen te trekken. Vanavond staat ze op de Korenmarkt. Laat ons hopen dat het optreden meer om het lijf heeft dan sommige van La Meskens haar outfits.


   
 4. Gentse zangstonde
  20 uur, Walter De Buckplein
  Wim Claeys heeft een missie: het Gentse volkslied in leven houden. Dat doet hij onder meer door zijn “Gentse zangstonde” tijdens de Gentse Feesten. Ook dit jaar vat hij weer elk dag om 20 uur post op het Walter De Buckplein om het publiek enkele vergeten klassiekers te leren. Vandaag centraal: “de Veugelmort”. Laat de schaamte thuis of drink een paar pinten en brul lekker mee in uw beste Gentsch.
   
 5. Jeugdcircusfestival
  15 uur, Baudelohof
  De eerste dag van het jeugdcircusfestival van Circusplaneet vzw. Vier dagen lang circusvoorstellingen voor het hele gezin, van intieme parels tot humoristisch spektakel. Wie zelf eens de clown of de acrobaat wil uithangen, kan dat tijdens de verschillende worshops.
   
 6. HOOGTIJ/Laagtij Dag 3 met Charlotte Adigéry & Nicole Twister
  23 uur, Gouvernement, Gouvernementstraat
  Tien dagen lang eert Gouvernement de “Homo Festivus”, een metafoor voor de gedaante- en stemmingswisselingen van een stad op de rand van de waanzin. Vanavond brengen Charlotte Adigéry en Nicole Twister een performance over “haar”. Het duo deelt een preoccupatie met haar en het ritueel tooien ervan. Daarnaast hebben ze een ongezonde interesse voor de magisch-spirituele tradities van hun roots, respectievelijk De Caraïben en Brazilië.
   
 7. Pakske Klassiek van Die Verdammte Spielerei
  12.20 uur, Sint-Baafskathedraal
  De grappigste fanfare van Gent gooit het over een andere boeg. Witte marcellekes worden zwarte en de straatmuziek wordt vervangen door klassieke muziek, van Bach tot Bartok. Vier saxofoons, percussie en zang moeten in de prachtige kathedraal doen vollopen. Die Verdammte Spielerei nodigt voor de gelegenheid enkele trouwe kameraden uit. “Zwierig, virtuoos en sans gêne”, noemde Griet Samyn van Klara hen. Dat zal vandaag ongetwijfeld ook het geval zijn.


   
 8. Frank Boddin
  20 uur, Luisterplein
  “Boddin”, de debuutplaat van kleinkunstenaar Frank Boddin, verscheen eind vorig jaar en werd goed onthaald. Boddin groeide op in Ternat en laat zich beïnvloeden door artiesten als Keith Jarrett, Kenny Werner, Randy Newman en Tom Waits. Zijn ingetogen songs, waarin eenzaamheid een belangrijke speelt, zijn perfect voor het Luisterplein.


   
 9. Kindertinder
  15 uur, Datakamp
  Iets met kinderen en datingsite Tinder. Denken we. Bij Cirq is niets wat het lijkt. Zowel voor u als voor ons een ongetwijfeld aangename verrassing.
   
 10. My Pony
  22 uur, Millie Vanillie
  Een pony is een paard met een schofthoogte van minder dan 1,48 meter en in Nederland minder dan 1,57 meter. Niet dat de Millie Vanillie vanavond vol zal lopen met kleine paarden. De naam is een verwijzing naar het bekende r&b-nummer “Pony” van de Amerikaan Ginuwine dat onder meer dienst doet in de film Magic Mike XXL met dekhengst Channing Tatum. Er is airco in de Millie Vanillie, maar wedden dat het daar toch aardig warm wordt vanavond?

   
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio