Tien tips voor dag 4 van de Gentse Feesten

Tien tips voor dag 4 van de Gentse Feesten

* Foto: FVV

Gent - Feesten. Op een maandag. Dat is toch niet normaal en doet er ons aan herinneren dat we de Gentse Feesten niet als vanzelfsprekend mogen beschouwen. We moeten onze tiendaagse koesteren en er van profiteren om zoveel mogelijk nieuwe indrukken op te doen en mensen te leren kennen. "Maar hoe en waar?", vraagt u zich af. Wel, laat ons beginnen tijdens deze tien activiteiten. Succes!
 1. Ploegvoorstelling KAA Gent
  18 uur, Sint-Baafsplein
  Welke jongens gaan het komende voetbalseizoen de Ghelamco Arena doen ontploffen en ons aan die tweede titel helpen? Dat ziet u vanavond op het Sint-Baafsplein. Trainer Hein Vanhaezebrouck stelt er niet alleen zijn oude bekenden voor, maar ook zijn nieuwe aankopen. Vergeet vooral geen blauw en wit te dragen want anders gaat u serieus uit de toon vallen.
   
 2. Merdan Taplak
  22.30 uur, Polé Polé
  Wij hebben Merdan Taplak nog als suppoost weten werken in de Vlaamse Opera. Ondertussen staat de halve Antwerpenaar, halve Turk al tien jaar zelf op een podium, niet van de opera maar van feestjes in binnen- en buitenland. Taplak is meer bandleider dan dj en zal met zijn populaire beatbrassband Merdan Taplak Orkestar de Gras- en Korenlei doen swingen als een tiet.

   
   
 3. Paul Michiels
  22.30 uur, Korenmarkt
  De kans is groot dat het plein van wijlen Eli De Rijck vanavond vol staat met bakvissen. Niet van 20 maar van 65 jaar. Allemaal zullen ze eens heel diep in de ogen van "Polle Pap" kijken en terugdenken aan de tijd van toen. En heel luid meezingen natuurlijk, want Michiels zal niet alleen eigen nummers spelen, maar ongetwijfeld ook klassiekers uit het Soulsister tijdperk en nummers van mannen als David Bowie en Mick Jagger.


   
 4. Botramkot
  ‘s Nachts, Vlasmarkt
  Wist u dat het Botramkot dit jaar ook een heuse app heeft. Gene zever. U kan dit jaar uw botram vanop afstand bestellen (als dat maar goed komt). Surf maar eens naar de plek waar u normaal uw apps koopt. Ene met eps serveren ze trouwens niet in het Botramkot. Wel ene mee uufflakke en mee sjokko. Dat kan enorm smaken als ge al een hele nacht bier aan het drinken zijt. Ook de perfecte plek om eens een wildvreemde te ontmoeten.
   
 5. Muilmarathon
  2 uur, Vlasmarkt
  Die wildvreemde van hierboven kan u om 2 uur ongegeneerd binnendraaien. Elke nacht wordt dan vanop de dj-toren het sein gegeven voor de muilmarathon, een idee van datingapp Twoo. Of het sensueel French kissen wordt of een wedstrijdje tongworstelen, hangt af van uw staat van dronkenschap en de welwillendheid van uw partner.
   
 6. Boomtown
  20.45 uur, Kouter
  Niet op de Kouter, maar in de Handelsbeurs start vanavond Boomtown. Absynthe Minded, de ondertussen grondig hertekende band rond Bert Ostyn. Als we de organisatie mogen geloven, blijft Absynthe Minded maar “kwaliteitspop met krachtige verhalen en elegante arrangementen” uit haar mouw schudden Vanaf morgen zijn er ook optredens op het plein en in de opera. Ga zeker eens langs: goeie sfeer, mooi kader en een top line-up.

   
   
 7. Hitjes for bitches
  23 uur, Charlatan
  “YOU CAN'T BE HUNGOVER IF YOU DON'T GO TO SLEEP”. Levenswijsheden troef, die dj’s Catwar en Lilihell. Wat ze nog hebben, zijn hitjes uit het genre van de r’nb en hiphop. Het soort waarop je iemand eens stevig tegen uwe gilet kan trekken. Als we het goed gezien hebben, draaiden C&L zaterdagnacht op de Vlasmarkt tijdens de muilmarathon, wat ons doet vermoeden dat ze sfeertje vanavond gewoon gaan doortrekken, bijvoorbeel met "Love$ick" van Mura masa. 

   
   
 8. Feestendebatten
  14 uur, Biezekapelstraat 9
  Voor een goed debat hoef je niet noodzakelijk om 7 uur op de Vlasmarkt te staan. Eric Goeman organiseert dit jaar al voor de 28ste keer zijn reeks Gentse Feestendebatten. Centraal thema van deze reeks is “zonder dwarsliggers kunnen treinen niet rijden”. Vanavond debatteren onder meer Dominique Willaert (Victoria DeLuxe) en cultuurfilosoof Eric Corijn over “Hallo Theo? Belgische migratiebeleid: veel muren, weinig bruggen.”
   
 9. 20 jaar Kinky Star
  22 uur, Vlasmarkt
  De legendarische Gentse muziekkroeg bestaat 20 jaar en programmeerde al die tijd een zeer eigenwijs programma. Met op het programma Vonnis, Darqo en Every Stranger Looks Like You is dat vanavond niet anders. Zij brengen mix van hardcore, noiserock, grunge en blackmetal. En nadien zal dj Imodium “Casanova” van Ultimate Kaos zeker niet draaien.

   
   
 10. 40ste Eastman Open Internationaal schaaktornooi van Gent
  13 uur, Sint-Barbaracollege, Savaanstraat 23
  Wij kunnen nog net een toren van een paard onderscheiden, maar wie alles van schaken kent, zijn de dames en heren van de Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez. Zij organiseren dit jaar de 40ste editie van het Eastman Open van Gent. Er doen 293 deelnemers aan mee, 22 meer dan vorig jaar. Gaan kijken is gratis en het is een iets anders. En daar dienen de Gentse Feesten tenslotte ook voor.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio