Beeldend kunstenares toont oeuvre

Lieve Janssen zet atelier open tijdens weekends

Lieve Janssen zet atelier open tijdens weekends

Sinaai Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Beeldend kunstenares Lieve Janssen (66) uit Sinaai zet de poorten van haar atelier open. In de Cadzandstraat in Sinaai kan je terecht om de zaken rustig te bewonderen.

Janssen woont en werkt nabij het stiltegebied in Sinaai (Sint-Niklaas) waar ze tientallen tekeningen en schilderijen exposeert en al vele jaren aan de slag is. 'Lyrisch expressionisme' noemt ze zelf jaar eigen stijl.

Lieve Janssen nam al vaak deel aan groepstentoonstellingen in het Waasland. Solo exposeerde ze onder meer in ID+ Art Gallery in Hamme, Kasteel Blauwendael in Waasmunster en Galerie De Casteleyn in Hingene-Bornem..

Ze creëerde portretten van schrijvers, acteurs en beeldend kunstenaars zoals Anton van Wilderode, Harry Mulisch, Jef Geeraerts, Panamarenko, Tom Lanoye, Herman Brusselmans, Jan Decleir en Filip De Pillecyn. "Het moeilijkste aan portretten schilderen is de geportretteerde af te beelden zoals hij zichzelf ziet,” oordeelt Janssen.

Dierenportretten tonen koeien, stieren en varkens maar ook exotische diersoorten zoals buffels en zebra’s. Inspiratie doet ze op tijdens reizen doorheen het Afrikaanse continent.

In 2011 verscheen de monografie 'Kleur Klank Kracht' over Janssens werk, met tekst van Daan Anthuenis. Recent maakte Janssen negen schilderijen rond de heilige Rochus, bestemd voor opname in de bibliofiele uitgave van de novelle 'Rochus' van de Hamse schrijver Filip de Pillecyn (1891-1962), een initiatief van het Filip De Pillecyncomité. De uitgave bevat, naast acht illustraties, ook een genummerde en gesigneerde zeefdruk rond de figuur van Rochus.

De komende weekends van 12 en 13, 19 en 20, 26 en 27 augustus van 11 tot 19 uur is het werk van Lieve Janssen te bewonderen aan de Cadzandstraat 2 in Sinaai.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio