Stalker Petra De Sutter veroordeeld

Stalker Petra De Sutter veroordeeld

* Foto: SLN

Gent - Een ex-medewerker van de bekende Gentse professor Petra De Sutter is gisteren veroordeeld omdat hij na zijn ontslag een eindeloze stroom bedreigende mails stuurde naar De Sutter en het UZ Gent.

De man werkte bij Petra De Sutter op de afdeling Reproductieve Geneeskunde en werd in 2014 ontslagen wegen grensoverschrijdend gedrag bij onder andere drie doctoraatsstudentes. Die liefdesverklaring waren “een grapje” volgens de beklaagde, maar ze kostten hem wel zijn job en de reden van het onslag stonden op zijn cv.

De medewerker voelde zich onheus behandeld en sprak van een karaktermoord. In plaats van zijn ontslag aan te vechten via de geijkte kanalen startte hij een digitale lastercampagne. Hij stuurde een eindeloze stroom bedreigende mails naar Petra De Sutter, de universiteit en verschillende studenten. “Zo hoeft niemand zich uitgesloten voelen”, verklaarde de man.

Slachtofferrol

De dreigende berichten zorgden voor een onrustige sfeer binnen het universitair ziekenhuis en een verhoogde waakzaamheid. De Sutter diende uiteindelijk klacht in en de zaak kwam voor de rechtbank. Haar ex-medewerker werd vrijdag veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en een boete van 600 euro, waarvan de helft met uitstel. Omdat de man zich in een slachtofferrol bleef wentelen, kon de rechtbank naar eigen zeggen niet anders dan repressief optreden.

De beklaagde heeft 30 dagen tijd om beroep aan te tekenen tegen het vonnis.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio