Drugscontrole aan Kompass Klub: 8 op 10 gecontroleerde bestuurders onder invloed

Drugscontrole aan Kompass Klub: 8 op 10 gecontroleerde bestuurders onder invloed

* Foto: Google Maps

Gent - Techno-dj Nina Kraviz lokte zaterdag behalve veel dansers ook de politie naar Kompass Klub. Zorgwekkend zijn de chauffeurs die onder invloed van drugs naar huis rijden. 17 van de 21 chauffeurs (81 procent) die een speekseltest ondergingen zaten onder invloed van drugs achter het stuur.

Wie nog altijd denkt dat club Decadance in de Overpoort de enige plek is waar de politie naar drugs zoekt, vergist zich. Zaterdagavond en zondagochtend was het opnieuw de beurt aan Kompass Klub op de Ottergemsesteenweg-Zuid, tussen Ivago en de Ghelamco Arena. Daar speelde die avond de wereldberoemde techno-dj Nina Kraviz.

Speekseltest

Zondagochtend tussen 5 uur en 9 uur hield de politie op verschillende plekken rond de Kompass Klub verkeerscontroles. 21 chauffeurs werden onderworpen aan een speekseltest en niet minder dan 17 (81 procent) zaten onder invloed van drugs achter het stuur. Nog eens 96 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholtest. Twaalf hadden een glas te veel gedronken. Er werd ook gecontroleerd op overdreven snelheid. 47 taxichauffeurs reden sneller dan de toegelaten 30 kilometer per uur. In totaal werden 180 chauffeurs gecontroleerd en 108 reden te snel (60 procent).

Drugshond

Eerder op de avond had de politie aan de ingang anderhalf uur met een stille drugshond iedereen die binnenging gecontroleerd. Een veertigtal bezoekers werd betrapt. Het ging om gebruikershoeveelheden speed, mdma, ketamine, cocaïne en marihuana. Het was zeker al de vijfde keer dat de politie een dergelijke controle deed.

"Deze resultaten tonen aan dat het nodig is dat we dergelijke controles uitvoeren", zegt de politie. 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio