84-jarig opgepakt na slagen aan politieman bij "gijzeling" in Drongen

84-jarig opgepakt na slagen aan politieman bij "gijzeling" in Drongen

* Foto: VTM

Gent - Om 2 uur dinsdagochtend heeft de politie in de Bollewerkstraat in Drongen een 54-jarige man opgepakt die amok maakte met een vuurwapen. Ook zijn 84-jarige vader werd opgepakt nadat hij een politieman wat klappen verkocht. Eerst was er sprake van een gijzeling maar daar zijn volgens het parket geen aanwijzingen voor.

De politie kreeg dinsdagavond melding dat een bewoner van de Bollewerkstraat in Drongen de buurt onveilig maakte door rond te lopen met een wapen. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen agenten hoe de man zich in zijn woning verschanste met een vuurwapen. Vermoed werd dat hij zijn vader gijzelde. 

Na vijf uur, rond 2 uur 's ochtends, slaagde de politie erin de 54-jarige man de overmeesteren en te arresteren. Dat hij zijn 84-jarige vader gijzelde, daar waren volgens het parket geen aanwijzingen voor. Wel integendeel: de bejaarde man werd zelf opgepakt nadat hij een politieman wat slagen gaf. Het parket gaat hem dagen in snelrecht. Zijn zoon verschijnt woensdag voor de onderzoeksrechter. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio