Kerstbomen kopen op Kouter was nooit zo eenvoudig

Kerstbomen kopen op Kouter was nooit zo eenvoudig

* Foto: DVH

Gent - Sinterklaas is (hopelijk) vannacht langsgeweest, dus kan in de huiskamers plaats worden gemaakt voor een kerstboom. Op de Kouter halen verkopers Ann Verbrugge en Guy Janssens opgelucht adem. Na de verkeersellende van de vorige jaren, is de Kouter voor het eerst weer goed bereikbaar. Meer dan 500 kerstbomen wachten op een koper.

 

Kerstbomen op de Kouter, het is een jaarlijks terugkerend fenomeen. De voorbije jaren klaagden de verkopers steen en been omdat de Kouter door werken onbereikbaar was. “Dat probleem is nu van de baan”, aldus Ann Verbrugge. “De Kouter is van alle kanten bereikbaar. Bovengronds parkeren mag niet, maar de mensen kunnen met hun auto wel even stoppen om hun kerstboom in te laden. Afgelopen weekend hadden we hier nog een mooi beeld: iemand die met een open cabrio en een kerstboom erin van de Kouter wegreed.”

De verkopers proberen hun klanten te helpen met het transport van hun naaldboom. “We hebben een tiental karretjes. Mensen die in stad wonen of een eindje van de Kouter geparkeerd staan, mogen zo'n karretje lenen om hun boom naar huis of naar hun auto te brengen.”

Voel er eens aan

Kerstbomen altijd hetzelfde? Niet dit jaar. Wie een kerstboom wil zonder kluit, had vroeger weleens problemen om die kerstboom mooi rechtop te plaatsen. Hem op twee houten plankjes nagelen, levert meestal niet het beste resultaat op en ook voor andere systemen moet je een handige Harry zijn. De 'kerstboom­sector' heeft daar nu met Easyfix een oplossing voor. De verkoper maakt in de onderkant van de stam een gat van zo'n 10 cm. Daardoor kan de boom op een voetstuk met een pin worden gezet, en staat hij recht.

“Met één ding kunnen we mensen niet echt helpen”, aldus Ann Verbrugge. “Kiezen moeten de mensen nog altijd zelf doen. We hebben bomen in alle soorten en maten. Ik zeg altijd tegen mensen met keuzestress:Loop eens tussen de bomen, voel er eens aan. Er zal altijd wel een boom zijn waarmee het klikt.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio