Gent Jazz strikt Italiaanse legende Paolo Conte

Gent Jazz strikt Italiaanse legende Paolo Conte

* Foto: IF

Gent - Gent Jazz Festival heeft woensdag de eerste naam bekend gemaakt voor de editie van 2018: Paolo Conte. U kent de 80-jarige Italiaan ongetwijfeld van zijn hit "It's wonderful". Gent Jazz Festival vindt plaats van 29 juni tot 8 juli 2018. Het optreden van Conte gaat door op vrijdag 6 juli.

Na uitverkochte passages op Jazz Middelheim, maar ook in Brussel en Luik kiest Paolo Conte na vier jaar afwezigheid op de Belgische scene exclusief Gent Jazz Festival uit om zijn rijk oeuvre te brengen. Rolling Stone en de New York Times bestempelden de compilatie ‘Best of Paolo Conte’ ooit als album van het jaar. Zijn puur instrumentale en meer experimentele album uit 2016, ‘Amazing Game’, leverde hem dan weer concerten op in de gloednieuwe filharmoniegebouwen in Parijs en Hamburg.

Met zijn 80 lentes slaagt de melancholische muzikant met de doorrookte stem er steevast in zijn publiek te ontroeren met een verrassende mengeling van stijlen. Jazz blijft echter Contes eerste liefde. Zijn optreden gaat door op 6 juli 2018. De voorverkoop start op 8 december 2017 om 10 uur. De 17de festivaleditie van Gent Jazz loopt van 29 juni t.e.m. 8 juli 2018 op de Bijlokesite in Gent. 

Info: gentjazz.com

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio