In school De Fontein

Warm hart voor de medemens

Warm hart voor de medemens

Warmste Week Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Er worden gelukkig heel wat kinderen opgevoed met een warm hart voor de medemens. Getuige daarvan wat er in basisschool De Fontein in Sint-Niklaas gebeurt ten voordele van vzw Bijs.

"De kinderen beschikken over een groot hart voor hun medemens en dat gekoppeld aan een flinke dosis ondernemingszin. Dat resulteerde in een actie voor het goede doel", zegt Patrick Van Cauteren van De Fontein.

"De leerlingen van het zesde leerjaar organiseren op eigen initiatief een week lang allerlei activiteiten voor de hele school. Kinderen van alle klassen kunnen tijdens de speeltijd bij hen komen dansen, knutselen, een spel spelen, liedjes aanvragen, zich laten masseren, zelfs een behandeling ondergaan in het beautysalon."

De Bijs vzw is betrokken bij de bouw van een thuis voor kinderen. Koken kost natuurlijk geld, zelfs voor prijzenswaardige initiatieven.

"Hiervoor kunnen schoolkinderen waardebons kopen. De opbrengst van de actie, die kadert in de Warmste Week van Studio Brussel, gaat naar vzw Bijs. De actie loopt nog tot woensdag 20 december", besluit Van Cauteren van De Fontein.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio