Aan de Graslei gezeten? "Pakt uw'n brol mee"

Foto: Bram Van Cauter Foto: IF

Gent - Een vuile Graslei laat weinig echte Gentenaars onberoerd. Zo ook Simon Vandekerckhove van ‘Tse Ma Nie’. Vrijdagavond hing hij een grote banner aan de Sint-Michielsbrug met de boodschap “Pakt uw’n brol mee’.

“Ah, hangt die vlag daar nog?” Simon Vandekerckhove is verbaasd als we hem zaterdag melden dat zijn banner met “TSE MA NIE Pakt uw’n brol mee” nog steeds aan de Sint-Michielsbrug hangt. “Ik heb die daar vrijdag gehangen. Ik had donderdag aan de Graslei gezeten en het was daar zo vuil. Ik wilde al een tijd iets doen met die banner en dit leek me het uitgelezen moment.”

Net als veel Gentenaars verstaat Vandekeckhove niet waarom mensen hun vuil niet gewoon meenemen als de vuilbakken vol zitten. “Langs alle kanten wordt ons duidelijk gemaakt dat we zorg moeten dragen voor het milieu. En dan schijnt de zon een dag en liggen de stenen en het water vol vuil. Waarom de mensen dat doen? Het is mij echt een raadsel.”

Respect voor Ivago

Met zijn actie wilde de man achter Tse Ma Nie niet alleen bewustwording creëren, maar ook meer respect afdwingen voor de mannen van afvalintercommunale Ivago. “Die doen niet anders dan kuisen. Als iedereen wat helpt, al is het maar door behalve uw eigen vuiligheid ook wat extra blikskes mee te nemen, dan is het probleem direct opgelost”, zegt Vandekerckhove.

Anderhalf jaar geleden startte Vandekerckhove met Tse Ma Nie. Via zijn webshop verkoopt hij t-shirts. “Het is een bewuste keuze om t-shirts te gebruiken van gerecycleerd materiaal”, besluit hij.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio