Leerlingen De Fontein aan de slag

Dagje meedraaien in een warenhuis

Dagje meedraaien in een warenhuis

Basisschool Berkenboom Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Leerlingen van Berkenboom Basisschool De Fontein uit Sint-Niklaas gingen aan de slag in een warenhuis. Het werd een leerrijk dagje.

"Dankzij de Vlajo-talentenstage mochten de kinderen van groep 6 van Berkenboom Basisschool De Fontein een halve dag meedraaien in de Albert Heijn-vestiging in Sint-Niklaas", klinkt het bij Lien Hylebos (leerkracht 6de leerjaar) en Patrick Van Cauteren (onderwijzer/beleidsondersteuner).

"Na enkele voorbereidende lessen, waarin de leerlingen hun eigen kwaliteiten en die van hun klasgenoten leerden kennen, maakten ze via filmpjes kennis met de verschillende functies. Ze leerden welke kwaliteiten je nodig hebt om deze functies tot een goed einde te brengen en kozen op basis daarvan twee functies waarvoor ze wilden solliciteren."

"Op donderdag 7 juni was het dan eindelijk zover: de kinderen mochten bewijzen dat ze hun talenten konden inzetten op de werkvloer. Ze werden begeleid door hun droomcoach, die hen zorgvuldig uitlegde wat er van hen verwacht werd en die erop toezag dat ze hun functie goed uitvoerden."

"Aan het eind van hun stagedag ontvingen de kinderen een diploma van de winkelmanager en kregen ze een winkeltas vol verrassingen mee naar huis, al waren hun stralende gezichten en hun nieuw opgedane ervaringen het mooiste cadeau. Zowel het winkelpersoneel als de kinderen van De Fontein hebben er enorm van genoten."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio