Een blik achter de straatkant

Tuintjes zetten de hekken open

Tuintjes zetten de hekken open

Rozen Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Hoe richten mensen hun eigen tuintje in? Op die vraag krijg je een deel van het antwoord tijdens Open Tuin Waasland.

Heel wat mensen dromen van een fraai ingerichte tuin met rozen, kleurrijke struiken en ook wintervaste planten. Vaak luidt de vraag: "We hebben er wel ruimte voor maar hoe begin je er aan?"

Tijdens Open Tuin Waasland gunt een aantal eigenaars van fraaie tuintjes, de mensen een blik achter de straatkant. Je kan zo allicht enkele tips vernemen hoe je het zelf kan aanpakken.

Zo kan je terecht in The Rosegarden in de Frans Van Brusselstraat 83 in Stekene. Interessant is ook dat de inkom gratis is. "Het gaat om een tuin met vele rozen, vaste planten, vijver, kruiden en retrospullen", luidt het. "Tevens zijn er vele zithoekjes en lounge rondom de woning."

"Een tuin met respect voor de natuur en de nadruk op zoveel mogelijk genieten." Er zijn alles tezamen ruim een 190- tal tuinen die je met de landelijke gilden kan bezoeken tijdens het weekend 23-24 juni. Meer adresjes in deze regio: www.opentuin-waasland.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio