Auto's rijden op het voetpad

Moerlandstraat wordt veiliger

Moerlandstraat wordt veiliger

Voetpad Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - De stad Sint-Niklaas pakt op vraag van bewoners van de Moerlandstraat het voetpad aan. "Goed nieuws dus voor de bewoners", meent eregemeenteraadslid Patric Gorrebeeck.

"Eén van de bewonersdelegaties vraagt een dringende oplossing voor hun probleem", luidt het. "Vrachtwagenbestuurders komende van de Parklaan en kruisend met verkeer uit de Verbindingstraat, rijden met plezier op het voetpad voor hun deur. Het is soms kantje boordje bij het verlaten van de woning."

"Zij brengen een redelijk voorstel aan: deze vrachtwagens rijden overwegend naar de bouwwerken op de Kokkelbeekparking", klinkt het nog bij Gorrebeeck.

"In afwachting van de beëindiging van die werken en  een mogelijke renovatie van de voetpaden in de Moerlandstraat, worden er voor hun woningen enkele paaltjes geplaatst, zodat het voetpad voor de voetgangers blijft en geen auto-uitwijkstrook. Deze paaltjes kunnen dan later terug verwijderd worden."

De renovatie van het voetpad wordt in de lijst openbare werken voor het volgende jaar opgenomen en ondertussen worden herstellingen uitgevoerd, indien nodig tegelijk met de rio-projecten op Tereken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio