Overleg moet oplossing opleveren

Handig poortje ontbreekt in Broederstraat.

Handig poortje ontbreekt in Broederstraat.

Broederstraat Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Een handig en veilig poortje, dat vragen bewoners van de Broederstraat in Sint-Niklaas. De stad wil de kwestie onder de loep nemen.

"In het verleden werd er door het stadsbestuur en een aantal bewoners van de Broederstraat, wiens achtertuin reikt tot aan de Gerda-site, een overeenkomst afgesloten over het aanleggen van een bruggetje, een afsluiting en een toegangspoortje", luidt de verklaring.

"Bewoners stellen vast dat het poortje geen handvat voorziet en in de aansluitende paal geen slot zit, terwijl dit eerder op een foto duidelijk getoond werd. Nu staat er heel bovenaan de poort een haakje om te openen en te sluiten en zonder slot. Dit betekent dat dit haakje niet voor iedereen bereikbaar is om het poortje te openen of te sluiten zoals voor kinderen... Het is tevens niet handig."

"Omdat bewoners dit poortje met een sleutel niet kunnen sluiten, geeft hen dat zeker geen veiligheidsgevoel. Zij kunnen nu niet anders dan een eigen (soort fiets-)slot,  aankopen maar dat is toch ook niet de ideale oplossing."

"Ik verneem van de bevoegde diensten dat zij de problemen erkennen, met de aannemer dit zullen bespreken en oplossingen zoeken. Heel wat bewoners van de Broederstraat zijn hierbij betrokken", meldt eregemeenteraadslid Patric Gorrebeeck (CD&V).

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio