Internationaal volksdanstreffen in Sint-Niklaas

Volkskunstweek belooft kleurrijk spektakel

Volkskunstweek belooft kleurrijk spektakel

Romain De Vidtspark Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - De Volkskunstweek doet zijn intrede in het Romain De Vidtspark in Sint-Niklaas. Het internationaal volksdanstreffen vindt plaats van 12 tot 17 augustus.

De Volkskunstweek is een organisatie van de Werkgroep Volkskunstweek, Speelschaar Ossaart, cultuurraad en stadsbestuur van Sint-Niklaas. Leuke gebruiken en dansen in ere houden is de boodschap.

Het programma is gekruid in diverse opzichten, zowel wat kostuums als soorten dansen betreft. Deelnemende groepen zijn Leigarid (Estland), Wapadrand Boeredansgroep (Zuid-Afrika), Tyneside Irish (Ierland), Ansamblul Magureanul (Roemenië) en Speelschaar Ossaart uit eigen land.

Op zondag 12 augustus om 14.30 uur start het eerste optreden in het Romain De Vidtspark in Sint-Niklaas. Maandag 13 augustus om 20 uur is Carolus in de Gijselstraat in Nieuwkerken de locatie van de optredens.

Donderdag 16 augustus om 20 uur wordt er gedanst op de Dries van Sinaai en vrijdag 17 augustus om 20 uur staat het slotfestival in zaal Antigone op het programma (inkom 5 euro, 4 euro in voorverkoop).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio